Firma Mitre Building Construction Bucureşti va realiza lucrările de amenajări interioare şi exterioare şi instalaţii pentru magazinul Cocor din Bucureşti, în baza unui contract în valoare de 4,45 milioane de euro, câştigat prin licitaţie publică cu strigare organizată de administratorul centrului.

„Din cele 59 de societăţi participante care au depus oferte, în urma selecţiilor organizate s-au calificat pentru licitaţia finală şase firme, licitaţie care a fost adjudecată de Mitre Building Construction”, se arată într-un raport remis de Cocor Bucureşti (COCR), firma care administrează centrul comercial, conform Mediafax.

Valoarea contractului, de 4,45 milioane de euro, este cu 25% mai mică decât cea bugetată de firmă, se menţionează în raport.

Compania de construcţii va realiza lucrări de amenajări interioare şi exterioare, instalaţii sanitare, termice, ventilaţii, stingere incendiu şi electrice.

Deschiderea Cocor Luxury Store ar putea fi amânată

Cocor a închis în luna mai a anului trecut centrul comercial pentru extindere şi modernizare, firma alocând acestor lucrări un buget de investiţii de aproape 26 milioane de euro, fără TVA. După deschidere, centrul se va numi Cocor Luxury Store.

Redeschiderea magazinului, stabilită iniţial pentru luna noiembrie, ar putea fi amânată pentru 2010, la solicitarea viitorilor chiriaşi, care spun că bugetele pentru investiţii pentru acest an sunt aproape epuizate.

Centrul este închiriat în proporţie de 50-60% şi marea majoritate a chiriaşilor care au semnat contracte de închiriere ar dori ca magazinul să fie deschis la începutul anului viitor. Data deschiderii va fi stabilită de acţionarii firmei pe 3 august.

Pierderi pentru Cocor în primul trimestru

Cocor a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 2,1 milioane lei, în scădere cu 47,62% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, când afacerile au fost de 4,1 milioane lei. Cocor a avut pierderi, de 1,1 milioane lei, după ce în primele trei luni ale anului trecut a avut un profit de 1,2 milioane lei.

Firma are un capital social de 12 milioane de lei, controlat la finele anului trecut în proporţie de 18,89% de SIF Muntenia (SIF4), în timp ce Liviu Ursan deţinea 14,83% din acţiuni, Daniel Stoica – 14,66% şi fondul Broadhurst Investments LTD-13,32%.

SIF Transilvania (SIF3) a cumpărat, marţi, de la SIF Muntenia, 8,87% din titlurile Cocor, pentru 9,5 milioane lei (2,2 milioane euro).

La cel mai recent preţ de transfer al acţiunilor Cocor, pe piaţa Rasdaq, realizat marţi, firma are o capitalizare de 90,2 milioane lei.

SURSA: Mediafax