Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a semnat astăzi la Târgu Mureş contractul de finanţare „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru”  din cadrul domeniului major de intervenţie 3.3  al REGIO – Programul Operaţional Regional.

Contractul a fost semnat de către ministrul dezvoltării László Borbély, Simion Creţu, directorul general al ADR Centru şi Szabó Árpád, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”.

Beneficiarul proiectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei” şi indirect întreaga populaţie a regiunii de dezvoltare Centru (judeţele: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu).

Proiectul presupune achiziţionarea de vehicule şi echipamente specifice pentru bazele operaţionale regionale şi judeţene, în vederea îmbunătăţirii capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă. Valoarea totală este de 42.655.604 lei din care 30.456.860  lei din FEDER şi 4.658.108 lei de la bugetul naţional.

Prin achiziţionare echipamentelor incluse în proiect va scădea numărul mediu de locuitori ce revin pentru un tip de autospecială şi durata medie de răspuns a unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/dezastrului de la  48 minute la 27 minute în zonele rurale şi de la 25 minute la 13 minute în zonele urbane.

 Sursa: Ministerul Dezvltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor