400 angajaţi ai Romtelecom, care activează în prezent în departamentele Comutaţie şi Electroalimentare, vor lucra începând cu data de 11 ianuarie 2010 pentru Ericsson România, în urma unui contract încheiat pe o perioadă de 5 ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren.

„Ericsson îşi va asuma în plus responsabilitatea pentru servicii de întreţinere corectivă şi preventivă de teren pentru activităţile de comutaţie şi electroalimentare. Contractul susţine strategia Romtelecom de a creşte eficienţa şi a oferi clienţilor săi un portofoliu de servicii avansate şi inovatoare, de calitate înaltă, de telefonie fixă, date, Internet broadband şi TV”, se arată într-un  comunicat comun de presă al celor două companii.

„Am parcurs un proces complex înainte de a ajunge în această etapă finală. Am examinat procesele, metodele, instrumentele şi experienţa partenerului nostru în domeniul serviciilor de administrare, dar şi aspectele sociale presupuse de acest acord, încercând să găsim o soluţie cât mai avantajoasa pentru angajaţii noştri,” a declarat Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.

„Avantajul dat de scara largă la care operează Ericsson împreună cu experienţa şi cunoştintele angajaţilor Romtelecom transferaţi, se vor completa perfect permiţându-ne să îi oferim partenerului nostru un set de servicii de calitate şi o structura de costuri superioară,” potrivit lui Maurizio De Dominicis, Country Manager Ericsson România.

Angajaţii transferaţi îşi vor păstra actualele locuri de muncă cel puţin 2 ani

„Începând cu data transferului 11 ianuarie, ei devin angajaţi Ericsson, deci vor fi plătiţi de către Ericsson”, au declarat pentru capital.ro oficialii Ericsson România.

„Ca multe alte companii, Ericsson trebuie să se adapteze în mod constant schimbărilor pieţei şi ale nevoilor de business. Este greu să garantezi că nu vor exista redundanţe în cazul unei companii atât de mari precum Ericsson. În acelaşi timp, serviciile de administrare reprezintă un domeniu foarte important pentru Ericsson şi în continuă dezvoltare. Transferul către Ericsson le va oferi angajaţilor Romtelecom să se bucure de noi oportunităţi în carieră si în alte zone de operaţiuni şi servicii din România”, potrivit reprezentanţilor Ericsson.

„Acordul pentru servicii de administrare a reţelei este încheiat pe o perioadă de 5 ani. Angajaţii transferaţi îşi vor păstra actualele locuri de muncă şi beneficii din Romtelecom pentru o perioadă de cel puţin 2 ani. În cazul în care contractul de muncă va înceta după această perioadă, conform acordului încheiat între Romtelecom şi Ericsson România, angajaţii respectivi vor primi acelaşi nivel de plăţi compensatorii ca şi angajaţii care au părăsit Romtelecom în trecut”, au declarat pentru capital.ro reprezentanţii Romtelecom.

Angajaţii Romtelecom care sunt transferaţi catre Ericsson se vor ocupa de lucrări de teren de de reparaţii sau preventive ale comutatoarelor din reţeaua de bază şi de administrarea alimentării electrice şi a pieselor de schimb.

La nivel global, Ericsson a anunţat, din 2002 până în prezent, peste 100 de contracte de servicii de administrare de reţea încheiate cu diferiţi operatori de pe glob.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicaţii fixe, cu de 2,808 milioane de linii în administrare şi 10.206 de angajaţi la finele lunii septembrie. Anul trecut, număr mediu de salariaţi al Ericsson România a fost de 399.

SURSA: Romtelecom, Ericsson