‘La Biroul Eures, am primit deja peste 200 de solicitări din partea unor femei care doresc să lucreze începând cu 15 februarie 2011 în Spania, la cules de căpşuni’, a declarat şeful Biroului Eures Buzău, Monica Stănescu.

Potrivit sursei citate, angajatorii spanioli oferă 400 de locuri de muncă, în perioada 15 februarie-15 mai 2011, cu un salariu de 37,81 de euro pe zi, cazarea fiind asigurată contra sumei de un euro pe zi în cadrul fermei.

‘Campania de recrutare este în curs de derulare şi se adresează exclusiv femeilor, iar persoanele care nu vor fi selectate vor avea posibilitatea să lucreze în vara anului viitor în agricultura unor ţări precum Marea Britanie sau Danemarca’, a mai spus şeful Biroului Eures.

EURES este un serviciu public (European Employment Services – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă), este o reţea de cooperare constituită de serviciile publice de ocupare a forţei de muncă. La EURES participă şi parteneri şi organizaţii sindicale şi patronale, obiectivul reţelei EURES fiind acela de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European (cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia şi Islanda), precum şi în Elveţia.
SURSA: Agerpres
Deși nu au locuri de muncă, „căpșunarii” români nu vor să plece din SpaniaRomânii contribuie cu 1% la PIB-ul Spaniei