“Cele 350.000 de măşti FFP2 ajunse ieri se adaugă celor 4.150.000 de măşti simple care au fost aduse pentru cei din prima linie, miercuri. Iniţiatorii platformei le transmit mulţumiri piloţilor TAROM şi companiei TAROM pentru sprijinul acordat în acest moment critic pentru noi toţi”, se menţionează într-un comunicat al iniţiatorilor platformei “Donează pentru linia întâi”.

În acelaşi timp, aceştia anunţă că dezvoltatorul imobiliar Genesis Property, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park şi West Gate din Bucureşti, a donat 100.000 de lei pentru a susţine activitatea platformei şi achiziţiile de materiale care vor fi distribuite prin intermediul Departamentului Situaţii de Urgenţă (DSU) în toată ţara personalului din spitalele care tratează direct pacienţi cu COVID-19.

“În vremuri grele, este important să existe solidaritate şi sprijin pentru oamenii care sunt în prima linie în lupta cu această pandemie. Ne alăturăm campaniei de susţinere a cadrelor medicale şi suntem convinşi că împreună, vom depăşi această etapă dificilă”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul Genesis Property.

Situaţia în timp real a donaţiilor şi statisticile pot fi urmărite pe https://www.eMAG.ro/doneaza/live. Toţi cei care doresc să contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza.

“Donează pentru linia întâi” este o iniţiativă aparţinând Băncii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender şi eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susţine pe medici şi personalul medical, pe jandarmi şi poliţişti, precum şi pe toţi cei care luptă direct cu pandemia COVID-19.