Cu toate acestea, nu toate afacerile operează în domeniul transporturilor, unde rolul important al vehiculelor este clar, unele companii operând în sectoare foarte diferite ale economiei, motiv pentru care beneficiile economice pe care le poate aduce un vehicul nu sunt la fel de clare pentru toți antreprenorii. Un camion sau un tir, de exemplu, poate să crească considerabil cifra de afaceri a unei companii de import, însă prețul unui astfel de vehicul și cheltuielile de mentenanță pot fi descurajante.

Dacă tot bugetul tău se consumă pe achiziția acestuia, nu îți vor rămâne suficienți bani pentru eventuale reparații când va fi nevoie de ele. Ultimul lucru pe care îl vrei este să rămâi cu vehiculul plin de marfă pe marginea drumului, pentru că nu îți permiți să plătești pentru o masina dejantat camioane atunci când faci o pană. Tocmai de aceea, e important să alegi cu grijă vehiculele pe care le achiziționezi și le utilizezi pentru afacerea ta. Iată câteva moduri prin care acestea te pot ajuta să crești productivitatea unei companii:

Controlul asupra livrărilor

Fie că operezi un magazin online, un restaurant sau orice alt tip de afacere care face livrări către clienți, un automobil te poate ajuta să crești dramatic productivitatea afacerii tale. Sigur, atunci când ești la început de drum, cel mai probabil vei încheia un contract cu o companie de transporturi, plătind un comision pentru fiecare livrare, iar asta e o soluție excelentă pentru început.

Cu toate acestea, pe măsură ce afacerea ta se dezvoltă, iar baza ta de clienți crește, vei constata că poți reduce considerabil costurile dacă folosești propriile vehicule pentru a face livrări. Astfel, nu doar că vei economisi bani, dar vei putea chiar să crești numărul zilnic de livrări, întrucât nu vei mai depinde de programul de lucru al unei alte companii, mărind și mai mult profiturile afacerii tale.

Satisfacția clienților

Dacă folosești propriile vehicule în afacerea ta, fie că vorbim de dube, camioane sau simple autoturisme, îți poți organiza programul așa cum dorești, fără să depinzi de o terță parte. Produsele tale vor ajunge mai repede la ușa clientului, lucru care se va traduce într-un nivel mai mare de satisfacție al acestora. Vei putea să-ți fidelizezi mai ușor clienții și vei putea să asiguri condiții mai bune pentru transportul mărfurilor tale, pentru că tu vei fi cel care va controla acest proces.

Sigur, va trebui să îți asumi și situații mai puțin plăcute, cum ar fi diferite defecțiuni, care te pot întârzia, cum ar fi o pană neașteptată, care te va forța să apelezi la un aparat dejantat camioane sau probleme cu birocrația, care te va face să pierzi timp când vehiculele tale trec prin vamă, însă acestea vor fi foarte ușor de compensat pe termen lung. Asta pentru că vei avea clienți mult mai mulțumiți, care vor reveni și, mai important, te vor recomanda și prietenilor lor.

Siguranța mărfurilor

Atunci când lucrezi cu o companie de transporturi, este foarte dificil să asiguri condiții optime de transport pentru produsele tale. Aceste companii lucrează cu numeroși clienți, iar felul în care manipulează și transportă marfa nu este întotdeauna unul grijuliu. Tocmai de aceea, de multe ori clienții își primesc produsele sparte, zgâriate sau deteriorate, caz în care vânzătorul va fi nevoit să absoarbă pierderi destul de mari, ce îi pot afecta profitul.

În schimb, atunci când operezi propriile vehicule, tu și angajații tăi veți putea asigura condiții de transport mult mai potrivite cu natura produselor pe care le vinzi, în special dacă articolele comercializate sunt fragile sau ușor de deteriorat.