Programul are o durată de desfăşurare de doi ani și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 – AMPOSDRU.
Lansat la jumatatea lunii octombrie la Iasi, programul are ca ţintă atragerea din această zonă a mai mult de 1.000 de manageri care să fie evaluaţi şi selectaţi pentru instruirea în planificare strategică.
În zona de Nord Est a României cei mai interesaţi de creşterea competenţelor de planificare strategică au fost managerii din companii multinaţionale, care depăşesc o cifră de afaceri anuală de 10 milioane de euro. „Foarte important este însă faptul că multe companii mici, cu cifra de afaceri de până la 2 milioane de euro şi-au înscris managerii în programul iPlan. Ei reprezintă, în zona Moldovei, 35% din totalul celor participanţi”, a declarat Eusediu Margasoiu, partener The Nework.
Obiectivul iPlan este dezvoltarea competenţelor de planificare strategică de marketing în rândul managerilor din companiile private şi publice cât şi din administraţia publică. La demararea proiectului a fost estimat un total de 10.000 de manageri care vor aplica la iPlan pe întreaga durată de desfăşurare, de doi ani, a proiectului.
Din cele peste 20.000 de companii active numai în judeţul Iaşi, The Network şi-a propus la lansarea iPlan atragerea a circa 500 de manageri care se vor înscrie în proiect. Dintre aceştia, aproximativ 50 de persoane vor ajunge în grupul final de manageri care vor susţine seminariile de planificare strategică. Potrivit analizelor premergătoare lansării iPlan, 70% din managerii participanţii din Iaşi vor proveni din rândul antreprenorilor, sectorul terţiar, turism şi industria uşoară.