Într-o postare pe pagina personală de Facebook, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu a anunțat la finalul acestei săptămâni primele 19 centre de vaccinare deschise în unităţi spitaliceşti din 9 judeţe. De menționat este faptul că, centrele de vaccinare sunt destinate pacienţilor internaţi care vor să se vaccineze.

În ceea ce privește serul administrat, acesta este cel produs de Johnson&Johnson. Totodată, vicepreședintele CNCAV le-a recomandat pacienților să-i încurajele și pe ceilalță să facă vaccinul.

El a mai adăugat că în cazul acestui vaccin se administrează doar o doză, nu este nevoie de rapel, iar pacienții au nevoie doar de buletin, fără programări sau alte documente.

”Primele 19 unităţi spitaliceşti au început administrarea vaccinului dezvoltat de Johnson&Johnson la pacienţii internaţi, care doresc să se imunizeze. Dacă tu te-ai vaccinat, îi poţi încuraja pe cei dragi ţie, care sunt în această perioada în spitale. Aceste centre sunt dedicate doar pacienţilor, iar vaccinul se administrează într-o singură doză şi nu este nevoie de rapel.

În plus, pacienţii au nevoie doar de cartea de identitate, fără programare sau alte documente”, a scris, vineri, pe Facebook, Andrei Baciu.

Lista noilor centre de vaccinare anti-covid

Andrei Baciu a mai publicat și lista noilor centre de vaccinare anti-covid. Acestea sunt disponibile în județele Arad, Dolj, Bihor, Hunedoara, Maramureș, Sălan, Vâlcea dar și Mureș.

Arad – Dezna, Spitalul de Recuperare Neuromotorie Dr. Corneliu Bârsan

Argeş – Călineşti, Spitalul de Boli Cronice; Ştefăneşti, Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici”; Vedea, Spitalul de Psihiatrie ” Sf.Maria”

Bihor – Nucet, Spitalul de Psihiatrie; Ştei, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă

Dolj – Craiova, Spitalul MaDonna Maria; Craiova, Policlinica Buna Vestire

Hunedoara – Haţeg, Spitalul Orăşenesc; Hunedoara, Spitalul Municipal;Orăştie, Spitalul Municipal

Maramureş -Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea”; Coltău, Centrul Medical Cătălina

Mureş – Sângeorgiu de Pădure, Spitalul Orăşenesc; Târgu Mureş, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant

Sălaj – Zalău, Fundaţia ”Acasă”; Zalău, Policlinica Salvosan Ciobanca

Vâlcea – Râmnicu Vâlcea, Spital BalneoMedCenter; Râmnicu Vâlcea, Clinica AnaMed