Potrivit energyreport.ro, care a analizat toate datele referitoare la prețul carburanților de la începutul anului și până în prezent, Șoferii români continuă să beneficieze de cea mai ieftină benzină din UE, numai omologii lor din Estonia putându-se lăuda cu un preț al benzinei mai mic de 1,3 euro pe litru, în timp ce consumatorii din Luxemburg, Polonia și Bulgaria plătesc undeva între 1,3 și 1,35 euro/l. Șoferii greci, olandezi și italieni, în schimb, se află la polul opus, achitând peste 1,7 euro pentru fiecare litru cumpărat.
Motorina, în schimb, deși se află pe o pantă descendentă la rândul ei, se află cu 5,5 eurocenți peste nivelul minim înregistrat pe 7 iunie, de 1,258 euro pe litru, în prezent ea costând aproximativ 1,313 euro/litru, scrie energyreport.ro.
În ceea ce privește prețul motorinei, România se află pe locul al treilea în topul celor mai ieftini carburanți diesel, după Estonia și Letonia. Balticii achită puțin sub 1,3 euro pe litru de motorină, în timp ce românii puțin peste – 1,313 euro/l.

Principala explicație a evoluției favorabile a prețurilor carburanților este evoluția prețului internațional al petrolului, aflat în scădere în ultimul timp. Tendința ar putea continua, în cazul în care puterea legislativă din SUA nu va majora plafonul de îndatorare al guvernului american.

Citește pe energyreport.ro ce alte elemente au condus la ieftinirea carburanților și vezi grafice explicite despre evoluția prețurilor.