În acest context, preşedintele SIF Moldova a anunţat iminența formării unui consorţiu al SIF-urilor, care doreşte să se implice în rezolvarea situaţiei Oltchim, considerat un proiect de interes naţional.

În opinia partenerilor de dialog, acest consorţiu este interesat de funcţionarea combinatului după privatizare şi de aceea intenţia lor este aceea de a investi într-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti, care are ca puncte forte poziţia georgrafica avantajoasă, pieţe internaţionale de desfacere care pot absorbi 70% din producţia Oltchim şi Chimcomplex, instalaţii modernizate, în marea lor majoritate, sunt competitive din punct de vedere al costurilor.
De asemenea, un avantaj îl reprezintă şi faptul că Oltchim este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeană şi ar aduce un plus de valoare pentru economia românească.
În cadrul discuţiilor, au fost solicitate informaţii cu privire la stadiul procedurii de insolvenţă, precum şi unele detalii suplimentare legate de situaţia economico-financiară a societăţii.