Prezența hidrocarburilor a fost evidențiată prin operațiuni de foraj și de testare. În timpul testelor, un total de 18 milioane scf/zi (picior cub standard) de gaze la care se adaugă o cantitate suplimentară de 1.550 barili de condensat (4.500 bep/zi brut), au fost eliberați din formațiunea Ranikot.

Sonda de explorare Sofiya-2 se află în licența de explorare Mehar, în provincia Sindh din Pakistan, la aproximativ 10 kilometri nord de câmpul de gaze naturale și condensate Mehar. OMV Maurice

Energy Limited deține o participație de 75% din licența de explorare; parteneri asociați sunt Government Holding Private Limited (GHPL, 5%), Ocean Pakistan Limited (15%), și compania Zaver Petroleum (5%).

Sofiya-2 a testat un total de 18 milioane scf/zi (picior cub standard) de gaze naturale, la care se adaugă o cantitate suplimentară de 1.550 barili de condensat (4.500 bep/zi brut combinat) care au fost eliberați din formațiunea Ranikot printr-un dispozitiv de 48/64 inci. Vor fi necesare activități suplimentare de evaluare, care să confirme dimensiunea descoperirii.

Imediata apropiere a noii descoperiri de câmpul Mehar oferă acesteia posibilitatea de a utiliza centrala de gaze naturale și condensate Mehar pentru operațiuni de procesare. Câmpul Mehar se află în etapa de finalizare din punct de vedere mecanic; începerea producției este așteptată în ultimul trimestru al anului 2013