Anul acesta există o singură zi de marţi 13: în luna curentă, august. Persoanele superstiţioase vor fi cu siguranţă mai atente în această zi, pentru că, pe de o parte cifra 13 este considerată a fi nefastă, iar în ziua de marţi – se spune – sunt 3 ceasuri rele; ca să nu mai vorbim de faptul că suntem în anul 2013… Poate că tocmai comportamentul oarecum diferit al celor superstiţiosi, o eventuală prudenţă sporită este motivul pentru care, cel puţin pentru clienţii Allianz-Ţiriac, ziua de marţi 13 nu pare a fi cu adevărat una cu ghinion.
Marţi 13, pentru şoferii asiguraţi la Allianz-Ţiriac

Statisticile ce prezintă situaţia daunelor auto din ultimii 3 ani pentru portofoliul Allianz-Ţiriac arată că în data de marţi 13, care a survenit de 6 ori între 2010 şi 2012, numărul dosarelor de daune Casco şi RCA înregistrate cu incidente nu prezintă deviaţii majore faţă de media aferentă tuturor celor 1.096 de zile  ale perioadei 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012.
În 3 din aceste zile numărul de incidente auto a fost mai mare faţă de media multianuală situată la circa 300 de dosare de despăgubire deschise zilnic de Allianz-Ţiriac în contul poliţelor Casco şi RCA emise de companie, în timp ce, pentru celelalte 3 zile de marţi 13, numărul incidentelor înregistrate a fost inferior mediei amintite.
Pentru perioada 2010-2012, cel mai mare număr de dosare de daune având ca dată de accident o zi de marţi 13 a fost de 386 (în aprilie 2010), în timp ce numărul minim a fost atins în ziua de marţi 13 decembrie 2011, cu 220 dosare de despăgubire auto. Coincidenţă sau nu, pentru portofoliul auto Allianz-Ţiriac, media numărului de dosare de despăgubire având ca date de accident zilele de marţi 13 este sensibil egală cu media multianuală aferentă tuturor celor 1.096 de zile ale perioadei analizate (2010-2012).
Particularităţi statistice: risc sporit în februarie…
Fără ca rezultatele să aibă o relevanţă semnificativă asupra abordării subscrierilor, modelarea datelor statistice privind daunele înregistrate în intervalul 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012 la nivelul portofoliului auto Allianz-Ţiriac evidenţiază că februarie este luna cea mai nefastă atât din perspectiva frecvenţei incidentelor auto, cât şi a valorii despăgubirilor plătite.
În medie, în fiecare zi a lunilor februarie din ultimii 3 ani încheiaţi s-au înregistrat cu 20% mai multe incidente auto despăgubite de Allianz-Ţiriac, comparativ cu media zilnică multianuală. Totodată, valoarea indemnizaţiilor aferente incidentelor întâmplate în februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13 procente mai mare decât media zilnică aferenta întregii perioade analizate, de 3 ani.
…Atenţie la zilele de luni
Pentru clienţii Allianz-Ţiriac, statisticile par a indica faptul că, mai degrabă, ziua de luni aduce 3 ceasuri rele. În perioada 2010-2013, în fiecare primă zi a săptămânii s-au înregistrat, în medie, aproape 400 de incidente acoperite de poliţe Casco şi RCA emise de Allianz-Ţiriac.
Mai mult decât atât, 11 din primele 13 zile în care s-a înregistrat cel mai mare numar de incidente auto sunt zile de luni. Data de 15 februarie 2010 se află pe primul loc în acest clasament, în respectiva zi de luni şoferii cu autovehicule asigurate la Allianz-Ţiriac înregistrând nu mai puţin decât 837 de incidente auto, pentru care compania de asigurări a plătit despăgubiri de peste 3 milioane de lei. 
Dacă începutul săptămânii pare a fi mai puţin fast pentru clienţii Allianz-Tiriac, sfârşitul de săptămâna arată mult mai bine, conform statisticillor companiei. Sâmbăta şi duminica se înregistrează cel mai mic număr de incidente auto zilnice, media aferentă fiecareia dintre aceste zile ale săptămânii situându-se sub cifra de 190.       
Pagube minime şi cele mai putine incidente auto, de sărbători
Deloc surprinzător, sărbătorile legale sunt zilele în care, în fiecare dintre ultimii 3 ani, atât frecvenţa, dar şi severitatea incidentelor auto înregistrează cele mai scăzute niveluri. Spre exemplu, prima zi de Crăciun din 2012 a fost dată la care, la nivelul portofoliului auto Allianz-Ţiriac s-a înregistrat numărul minim de incidente: 50. Pentru fiecare dintre aceste 50 de dosare de daune Casco şi RCA, Allianz-Ţiriac a plătit, în medie, despăgubiri de sub 3.000 de lei.
În ultimii 3 ani, numărul dosarelor de daune Casco şi RCA (cumulat) deschise ca urmare a producerii de accidente în fiecare zi de 25 decembrie şi în fiecare zi de 1 ianuarie, a fost mai mic de 100. Acest lucru înseamnă că în aceste zile de sărbători legale, la nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac se produc de cel puţin 3 ori mai puţine incidente auto decât media zilnică multianuală.