Astfel, 19% dintre angajatori planuiesc să îşi mărească volumul forţei de muncă între lunile iulie şi septembrie,  comparativ cu cei 21% dintre angajatorii intervievaţi în al doilea trimestru.
În ciuda acestei scăderi, rezultatele pentru trimestrul al treilea reprezintă un trend continuu de angajări demne de luat în seamă, observate pe parcursul ultimilor doi ani, notează autorii studiului.
Angajatorii din şapte din cele 10 sectoare economice analizate se aşteaptă să îşi crească numărul angajaţilor în proporţii variate în următoarele trei luni.
Datele au fost obţinute prin intervievarea a peste 630 de angajatori români dintre care doar 9% se asteapt[ la scaderi ale numărului de angajaţi în trimestrul trei, în timp ce 70% se asteaptă la menţinerea nivelului actual al forţei de muncă.
"În general, companiile româneşti continuă să se numere printre cele mai optimiste din Europa şi nu renunţă la a oferi oportunităţi de angajare în majoritatea domeniilor de activitate pentru toţi cei aflaţi în cautarea unui loc de muncă. Angajatorii îşi păstrează calmul în ciuda turbulențelor existente pe pieţele internaţionale care ar putea să le afecteze afacerile: aceştia nu previzionează modificări semnificative ale volumului de personal", spune Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup România.