‘Este un consultat, una din marele companii internaţionale. Dacă nu mă înşel este vorba de Deloitte şi totul se face conform consultantului. Ceea ce este important este că nu pot participa, cum s-a întâmplat la Oltchim, tot felul de oameni. Sunt patru companii foarte mari care au anunţat deja intenţia şi până la board-ul FMI din iunie o să avem procedura finalizată’, a afirmat Victor Ponta, după ce a vizitat Centrul medico-social ‘Sfântul Luca’ din Capitală.

Mai multe termene ale licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă au fost decalate, compania câştigătoare urmând să fie anunţată pe 26 iunie, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Documentele de precalificare se pot depune până la data de 8 mai, ora 16,00, faţă de 22 aprilie ora 16,00, cum a fost stabilit iniţial. Deschiderea documentelor va avea loc 9 mai, iar până pe 15 mai vor fi analizate şi va fi publicată o listă scurtă cu potenţialii investitori, precum şi lista celor respinşi.

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, documentele trebuie depuse de potenţialii cumpărători până cel târziu în data de 19 iunie, ora 12,00. Pe 26 iunie, ora 11,00, la sediul ministerului, Comisia de privatizare va deschide plicurile depuse de ofertanţii prezenţi şi va stabili câştigătorul licitaţiei.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.

După finalizarea procesului de privatizare, statul rămâne cu 49% din acţiunile companiei.
Sursa: Agerpres