‘Vom rezolva asta în 2014’, a răspuns Marchionne la întrebarea jurnalistului de la ‘Repubblica’ privind încheierea tranzacţiei dintre cele două companii auto.

Fiat şi VEBA, fondul care oferă asigurări de sănătate pentru pensionarii care sunt membri ai sindicatului United Auto Workers şi care deţine 41,5% din Chrysler, nu au ajuns la un acord în iulie 2012 privind valoarea exercitării opţiunii de achiziţionare a unui nou pachet de 3,3% din acţiunile Chrysler. Fiat şi VEBA s-au adresat justiţiei pentru a rezolva problema.

Anul trecut Fiat SpA anunţa că vrea să-şi majoreze participaţia deţinută la Chrysler Group LLC până la 61,8% de la 58,5%, consolidându-şi controlul asupra producătorului auto american.

Fiat dispune de o opţiune de a achiziţiona un pachet de 40% din acţiunile Chrysler deţinut de VEBA, opţiune care poate fi exercitată până la finele lunii iunie 2016.

Fiat gestionează Chrysler din 2009, când a ajuns la un acord cu guvernul american, iar în prezent deţine 58,5% din producătorul auto american.

Sergio Marchionne a anunţat săptămâna trecută că Fiat şi-a redus pierderile în Europa în trimestrul patru din 2012. ‘Rezultatele din Europa ale Fiat din acest an nu vor fi semnificativ diferite faţă de 2012, deja ne-am redus pierderile în trimestrul patru’, a afirmat Marchionne, confirmând obiectivul Fiat de a-şi îmbunătăţi performanţele în regiune în următorii ani.

Cererea pentru maşini noi în Europa a scăzut în 2012 la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, afectând rezultatele financiare ale producătorilor auto, care încearcă să-şi reducă costurile şi producţia.

Fiat a estimat că anul trecut a înregistrat pierderi de 700 milioane de euro în Europa.

Întrebat recent care sunt perspectivele pentru piaţa auto mondială în acest an, Marchionne a răspuns că nu se aşteaptă la o revenire semnificativă în Europa, însă crede că vânzările vor creşte în America de Nord, America Latină şi China.

Atât Fiat cât şi Chrysler au intrat târziu pe piaţa auto din China, prima uzină Fiat de pe cea mai mare piaţă auto din lume fiind inaugurată abia anul trecut.
Sursa: Agerpres