Această măsură este luată pentru a relaxa traficul pe actualul aeroport internaţional din Beijing, care ocupă locul al doilea în lume în ceea ce priveşte numărul pasagerilor /aproximativ 82 de milioane în 2012).

Aprobarea proiectului şantierului pentru noul aeroport, care va fi situat la sud de Beijing, a avut loc în cursul unei reuniuni a guvernului, menţionează publicaţia chineză. Bugetul pentru construirea noului aeroport este estimat la 70 de miliarde de yuani (7,5 miliarde de euro).
Potrivit revistei Administraţiei aviaţiei civile a Chinei, noul aeroport va avea şase piste pentru aviaţia civilă şi una rezervată aparatelor militare.

O cale ferată va fi, de asemenea, construită pentru a lega noul aeroport de centrul capitalei chineze. Potrivit unor estimări prezentate în luna septembrie de compania Boeing, numărul aparatelor de zbor funcţionale în China ar urma să se dubleze între 2012 şi 2031, ajungând la aproximativ 40.000.

Numărul total al kilometrilor parcurşi de pasagerii zborurilor în China va creşte în aceeaşi perioadă cu 6,9% pe an în perioada 2012-2031, faţă de creşteri de 3,5% în Europa şi 2,2% în America de Nord.
Sursa: Agerpres