Producţia totală de aluminiu primar pentru primele trei trimestre ale lui 2012 a fost de 186.735 de tone, în scădere cu 12.550 de tone, de la 199.285 de tone, în primele nouă luni ale lui 2011. De asemenea, producţia de aluminiu procesat a crescut cu 7.034 de tone, la 48.676 de tone. ”Rezultatele financiare pentru primele nouă luni au fost afectate de deteriorarea pieţei internaţionale a aluminiului, ceea ce a condus la scăderea comenzilor şi a preţurilor.
În acest context dificil, Alro şi-a implementat, în continuare, strategia pe termen lung, axându-se pe produsele cu valoare adăugată mare şi adaptându-şi producţia la situaţia actuală a pieţei. De asemenea, am continuat programul de investiţii, pentru a îmbunătăţi portofoliul de produse şi calitatea acestora”, a declarat Marian Năstase, Vice Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro.
Preţul aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra (LME) a debutat anul acesta în scădere, ajungând la la 1.800 USD/tonă, în comparaţie cu minima de 2.200 USD/tonă, din aceeaşi perioadă din 2011. În primele nouă luni ale lui 2012, preţul maxim pe tona de aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra a fost cu 500 de dolari mai mic în comparaţie cu 9L 2011.
 Rezultatele financiare ale Companiei au fost afectate şi de scăderea cantităţii de electricitate livrată de principalul furnizor. Ca urmare, pentru o perioadă din prima jumatate a anului 2012, Alro a cumpărat o cantitate semnificativă de energie de pe PZU şi de pe Piaţa de Echilibrare, ceea ce implică, în general, costuri mai mari. De asemenea, Alro s-a confruntat cu declararea insolvenţei din partea principalului său furnizor de energie, Hidroelectrica.
În acest context cele două părţi au negociat clauzele contractuale şi au ajuns la un acord pentru 3 TWh/an de energie verde, până în 2018, utilizând o nouă formulă de preţ. În primele nouă luni ale lui 2012, Alro a continuat programul de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii şi gamei de produse, crescând competitivitatea combinatului. Compania a avut un buget de 17,2 milioane de lei pentru investiţii, în primele nouă luni ale acestui an.