”Vreau să fiţi direct implicat, mâine se depun ofertele, vineri este licitaţia cu strigare în prezenta presei. Pot să anticipez că va fi un spectacol mediatic, având în vedere participanţii. Ceea ce vă cer este să nu cădem noi în spectacol mediatic. Noi avem responsabilitate. Cine nu are responsabilitate, are viaţă uşoară”, a afirmat Victor Ponta.
Procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost amânată până în 20 septembrie, după ce Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, a solicitat în justiţie suspendarea privatizării, iar alte două companii interesate, între care şi gigantul rus Gazprom, au depus solicitări de amânare a procedurii.
Noul termen limită pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie, ora 12.00, deschiderea documentelor urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 13.30. În data de 21 septembrie ora 12.00 va avea loc licitaţia pentru vânzarea combinatului.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.