Potrivit unui comunicat de presă al importatorului auto local, remis, vineri, AGERPRES, autoturismul va fi folosit la Aeroporturile Internaţionale Henri Coandă Bucureşti Otopeni şi Aurel Vlaicu Bucureşti Băneasa pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

‘La data de 04.07.2012, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR a preluat în baza unui contract de comodat un autoturism marca Toyota Avensis, de la firma Toyota – România, pentru desfăşurarea activităţilor de serviciu. Contractul de comodat a fost încheiat pe o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire pentru aceeaşi perioadă. Sperăm ca parteneriatul cu Toyota România să continue şi după termenele stabilite, acesta fiind de un real folos în activităţile specifice muncii de poliţie’, a declarat subcomisarul de poliţie Valeriu Surduleac, şeful Serviciului Transporturi Navale.

La rândul său, Anca Dumitrescu, senior brand manager pentru Avensis, a menţionat: ‘Continuarea acestui parteneriat ne demonstrează încă o dată că marca Toyota oferă autoturisme sigure şi fiabile, potrivite activităţii intense desfăşurate de către Poliţia Română’.

‘Toyota Avensis beneficiază de spaţiu generos, o multitudine de dotări practice şi consum eficient de combustibil. Prin punerea la dispoziţie a acestui autoturism, dorim să contribuim şi noi la siguranţa din aeroporturi şi scăderea numărului de infracţiuni’, a adăugat reprezentanta Toyota România.

Noua Toyota Avensis facelift şi-a făcut debutul mondial la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011 şi este disponibilă în două versiuni de caroserie (sedan şi break), trei motoare diesel şi trei motoare pe benzină, trei transmisii şi patru niveluri de echipare.

Proiectat şi construit în Europa, Avensis a fost lansat prima oară la sfârşitul anului 1997, iar până în 2010, constructorul auto nipon a vândut aproape 71.000 de unităţi ale acestui model, echivalentul unei cote de piaţă de 5,8% în segmentul său, respectiv D.
Sursa: Agerpres