Japonezii de la Toshiba au ales să își prezinte anul acesta cele mai noi produse  (tablete, camere video, laptopuri  și televizoare) în fosta sală de plen a vechiului Parlament din Bonn. Niponii și-au propus să cucerească, atât Europa de Vest, cât și pe cea de Est cu noile produse, Alan Thompson, președintele Toshiba Europa, declarând că va acorda  și mai mult suport partenerilor.
În ceea ce privește noile produse, la capitolul tablete japonezi au un portofoliu foarte interesant. Astfel, pe lângă tableta AT200, cea mai subțire din lume, prezentată în premieră la Consumer Electronic Show din Las Vegas (10-13 ianuarie), Toshiba a mai lansat o tabletă de 7,7 inch (19,6 cm) cu ecran OLED și una de 13,3 inch (33,8 cm). Japonezii nu au prezentat o listă cu caracteristicile acestor tablete, însă am aflat că cea de 7,7 inch va fi lansată pe piață la finele anului, în timp ce despre modelul de 13,3 nu se știe decât că are încorporat un tuner DVB-T și este extrem de ușoară.
Tableta de 10,1 inch, AT200, are un procesor de 1,2 Ghz, capacitate de stocare de 16 sau 32 de GB, două camere foto de 5 MP, respectiv 2 MP şi o grosime de doar 7,7 mm. Tableta rulează sistemul de operare Android și are un preț de pornire de 530 de dolari, peste Ocean.
Cameră video de 1,5 inch
La Bonn, japonezii au venit cu mai multe modele de camere video, însă cel care ne-a atras atenția a fost Camileo Clip. Această cameră video nu măsoară decât 3,8 cm, însă este capabilă să filmeze la o rezoluție Full- HD, 1080p.  Camileo Clip are un senzor CMOS de 5 MP, zoom optic 10x , stabilizator de imagine, detector de mișcare, funcții de înregistrare voce, de editare video și de recunoaștere a feței. În plus, camera e protejată împotriva șocurilor și a apei.

Cel mai ușor ultrabook
În ceea ce privește laptopurile, Toshiba a prezentat o nouă gamă, atât pentru uz personal, cât şi pentru afaceri. Specificaţiile acestora reflectă cererea crescândă atât pentru aplicaţii 2D şi 3D pe computerele mobile, cât şi pentru  transfer de date rapid între dispozitive şi de pe Internet. Acest lucru este valabil pentru toate modelele de laptop-uri din seriile Satellite C, Satellite L şi Satellite P, pentru sistemul de gaming Qosmio X870 şi pentru noua serie de laptop-uri Satellite Pro destinate utilizatorilor profesionişti.
În plus, Satellite P850 este primul laptop Satellite de la Toshiba care oferă tehnologie 3D fără ochelari, permiţând utilizatorilor să se bucure de filme 3D fără să poarte ochelari dedicaţi 3D. Laptopul are ecran de 15,6 inch, hard disk de 1 TB sau hibrid de 750 GB, Bluetooth 4.0, USB 3.0 şi funcții precum Sleep-and-Music sau Sleep-and-Charge, care permit utilizatorului să asculte muzică la laptop de pe telefon, fără să-l deschidă sau să încarce telefonul, de asemenea, fără să deschidă laptopul.
În acest segment vedeta incontestabilă este evident ultrabookul Z830. Acest ultrabook este considerat cel mai ușor din lume, cântărind doar 1,12 kg.  Acesta este echipat cu cele mai noi procesoare Intel, hard discuri de tip SSD de 128 sau 256 GB, Bluetooth 3.0, USB 3.0 și sistem de operare Windows 7.
Noua gamă de laptop-uri Toshiba va fi disponibilă în Europa începând cu al doilea trimestru al anului.
Primul televizor 3D fără ochelari
Generaţia 2012 de televizoare de la Toshiba  se remarcă printr-un design deosebit, calitate foarte bună a imaginii și soluții variate de conectare pentru divertisment multimedia diversificat. Toshiba a prezentat noi modele de televizoare LED compacte și televizoare Full HD cu 3D. Unele vin cu DVD player încorporat precum seria DL, altele se conectează la internet precum seria VL963, dar cel mai impresionant este modelul 55ZL2G, care are o diagonala de 140 de cm și care permite vizionarea de conținut 3D fără ochelari. Alte specificații includ conversia din 2D în 3D, Wi-Fi, tuner DVB-C, DVB-T, DVB-S/S2 și patru porturi HDMI. Noua serie de televizoare va fi disponibilă în Europa, de asemenea, începând cu al doilea trimestru al anului.
Toshiba a mai prezentat la Bonn și noua gamă de playere Blu-ray Disc, dar și Dynadock U3.0, o soluție de conectare uşoară a laptop-ului la periferice PC precum monitoare, mouse, tastatură, sistem audio, imprimantă şi HDD-uri externe – toate prin conectarea unui singur cablu. Toshiba dynadock U3.0 este echipată cu patru porturi USB 3.0, două porturi suplimentare USB 2.0, plus HDMI, audio 5.1, Ethernet şi porturi DVI-I. Dynadock U3.0 va fi disponibil pe piaţa europeană începând cu primul trimestru al anului, în funcţie de ţară.