Scăderi accentuate ale afacerilor hotelurilor din Bucureşti, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale dintre statele membre UE pentru România în luna iulie şi disponibilizările de la Transelectrica sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Linia ascendentă pe care au urmat-o unităţie de cazare din Capitală, în materie de grad de ocupare, tarife şi venituri, a fost întreruptă în prima jumătate a acestui an, semn că efectele crizei s-au simţit puternic în această industrie, potrivit capital.ro.

România a avut, în luna iulie, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale dintre statele membre UE, de 4,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de o medie de 14,7%, la nivelul blocului comunitar, conform datelor prezentate luni de Eurostat, anunţă zf.ro.

Transportatorul naţional de electricitate va demara un program de reducere a personalului de exploatare staţii, odată cu automatizarea staţiilor de transformare, urmând să renunţe la aproximativ 280 de angajaţi până la sfârşitul lui 2017, a declarat directorul general al companiei, potrivit wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Primarul Negoiţă combate criza cu flori şi copaci de 10 milioane de euro (capital.ro)

M&A pe bursa: Top 10 brokeri din tranzacţii cu participanţi din România (wall-street.ro)

OPIC investeşte 30 de milioane de dolari în piaţa imobiliară locală (money.ro)

Yahoo.com, cel mai vizitat site din România în iulie, cu 6,8 mil. unici (dailybusiness.ro)

Economistul-şef al Google: căutările online sugerează că economia SUA începe să-şi revină (hotnews.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.