Divizia din Romania a celui mai mare producător mondial de sisteme de cablaje pentru industria auto, Yazaki, a inaugurat astăzi o nouă uzină, la Caracal. Unitatea de producţie va furniza sisteme complexe de cablaje pentru industria auto, principalul său client, la începerea producţiei, fiind compania Ford. Yazaki va furniza componente atât către fabrica din Craiova producătorului american de automobile cât și către alte uzine Ford din Europa. „Împreună cu întreaga echipă Yazaki, am plăcerea să anunţ faptul că astăzi s-a mai parcurs o etapă importantă către un viitor de succes în România. Extinderea producţiei, prin deschiderea noii fabrici din Caracal, ne va permite să continuăm parteneriatul strategic încheiat cu Ford. În plus, vom creşte numărul locurilor de muncă în regiune, suplimentar faţă de cele 5.000 de locuri de muncă deja create de Yazaki de la intrarea sa pe piaţa componentelor auto din Romania”, a declarat Jorge Damasceno, director general al Yazaki Romania. Oficialul a menționat și că „România are un potenţial puternic din punctul de vedere al forţei de muncă şi al capacităţii umane. Având în vedere prezenţa în țară a unor protagonişti majori ai industriei auto globale (respectiv Ford şi Renault), România devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii din industriile conexe. De aceea, Yazaki valorifică în continuare  oportunitatea de a-şi dezvolta activitatea în România. Poziţia strategică a noii noastre fabrici din Caracal contribuie atât la îmbunătăţirea serviciilor pe care le oferim clienţilor, cât şi la dezvoltarea economică a regiunii”.
De-a lungul anilor, Yazaki şi-a dezvoltat portofoliul de produse, astfel încât compania produce în prezent nu numai protecţii pentru cabluri pentru industria auto, ci şi fascicule, conectori, cabluri, instrumente de bord (industria auto), componente electronice etc. În România, compania fabrică aproape întreaga gamă de produse Yazaki destinate industriei auto.
Yazaki Romania a fost înfiinţată în anul 2003, odată cu lansarea unităţii de producţie din Ploieşti. De atunci, valoarea totală a investiţiilor în România a depășit 85 de milioane de euro şi compania are alocate alte patru milioane pentru fabrica din Caracal, unde vor fi angajate circa 800 de persoane. Yazaki a creat până acum peste 5.000 de locuri de muncă în România.
Yazaki este cel mai mare producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, oferind în acelaşi timp sisteme ecologice, în special echipamente legate de alimentarea cu energie. Compania a fost înfiinţată în anul 1929 de către Sadami Yazaki, iar în anul 1938 şi-a deschis prima fabrică de cabluri electrice. Compania operează în 39 de ţări, având 148 de unităţi de producţie. Sediul european se află la Koln, în Germania.