120.000 de români şi 20.000 de străini s-au răsfăţat, anul trecut, în spa-urile din ţară, conform unui studiu al despreSpa.ro, un portal online care reuneşte informaţii despre piaţă şi jucătorii activi.

În România, în jurul a 60 de centre spa îşi împart o piaţă estimată la 6,2 milioane de euro în 2012, sumă care nu include intrările la sala de fitness sau la piscine şi nici alte terapii welness, precum masajele anticelulitice sau alte tratamente de slăbire şi înfrumuseţare.  

„În anii 2012 şi 2013 au fost deschise mai multe centre spa de talie internaţională (Sun Garden Resort – Cluj,  Vila 23 Snagov, eforea spa at Hilton Oradea etc.), atât din punctul de vedere al calităţii serviciilor oferite, cât şi din cel al dotărilor. Ele se alătură altor investiţii importante din anii anteriori, care deja au contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei spa din România”, explică Ioana Marian, fondator şi director general despreSpa.ro.

Anual, centrele spa locale vând peste 180.000 de tratamente de relaxare, la un preţ mediu de 150 lei. Amenajarea unui spa costă între 1.000 şi 2.000 de euro mp, iar investiţia se recuperează în doi-patru ani, perioadă după care centrul începe să aducă profit.