Peste 10.000 de sindicalişti afiliaţi la CNSLR-Frăţia vor participa la un miting şi un marş organizate în Capitală, de 1 mai, urmând ca, timp de nouă zile, acţiunile să continue cu pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, a spus, vineri,  liderul Marius Petcu.

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a spus că planul de acţiuni, decis în urmă cu o zi de federaţiile membre, prevede organizarea, de 1 mai, a unui miting şi a unui marş între Parlament şi Guvern, la care sunt aşteptaţi 10.000 de oameni, precum şi pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, între 1 şi 9 mai (Ziua Europei).

Membrii din teritoriu ai confederaţiei vor analiza acest plan de acţiuni şi de revendicări până în 15 aprilie, a adăugat Petcu.

„Acest plan de acţiuni nu are legătură cu reacţia premierului de azi. Noi am venit azi pentru a discuta cu Emil Boc şi a-i spune ce avem de gând să facem. Credeam că o să găsim soluţii împreună la protestele noastre, dar se pare că premierul nu doreşte acest lucru”, a spus liderul CNSRL-Frăţia.

Sindicaliştii cer un salariu minim pe economie de 705 lei, modificarea legii pensiilor şi a legii salarizării unice, un Pact concret de ocupare, stoparea disponibilizărilor, modificarea OUG 1/2010, deblocarea fondurilor europene, precum şi un plan coerent pentru ieşirea din criză.

CNSLR nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern

Liderii celor patru confederaţii au fost invitate la discuţii, vineri, la Ministerul Muncii, cu premierul Emil Boc.La câteva minute după începerea discuţiilor de la Ministerul Muncii, liderii CNSRL- FRăţia şi ai CSDR au anunţat că refuză să participe la întâlnire.

„Am crezut că participăm la negocieri normale. A fost permisă prezenţa reprezentanţilor unor confederaţii care nu aveau legătură cu discuţiile. Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: «Terminaţi cu prostiile astea!» ”, a arătat liderul CNSLR Marius Petcu, explicând, astfel, motivul retragerii de la discuţiile de vineri.

Potrivit lui Petcu, confederaţia pe care o conduce „nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern”.

„Premierul a avut acest tip de reacţie pentru că nu are răspuns la niciuna din probleme noastre. Oricum, noi vroiam să ieşim de la întâlnire dacă nu era luată în calcul problema salariului minim sau Pactul pentru ocupare”, a spus Petcu.

SURSA: Mediafax