Majorarea tarifelor la apa potabilă şi canalizare, la Braşov, lichidarea activelor companiei Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, precum şi  vânzarea a trei hectare de teren din jurul Lacului Techirghiol pentru constuirea unui cartie de vile de vacanţă reprezinta principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

CLUJ: Lichidatorul H&B Insolv va scoate la vânzare, astăzi, prin licitaţie publică active la un preţ de pornire de 800.000 de euro ale Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, societate din grupul Compania de Construcţii şi Căi Ferate (CCCF) Bucureşti. Vânzarea are menirea de a stinge datoriile către 126 de creditori, cel mai important fiind statul român. (ziuadecj.ro)

BRAŞOV: Conducerea Companiei Apa Braşov a hotărât majorarea tarifului pentru apa potabilă furnizată populaţiei. Astfel, pentru apa potabilă tariful vechi de 2,58 lei/metrul cub s-a majorat cu 0,17 lei, ajungând la 2,75 lei/metrul cub. Şi tariful la canal şi epurare a fost majorat, de la 1,07 lei/metrul cub la 1,42 de lei/metrul cub. Astfel, noul tarif perceput de Compania Apa Braşov este de 4,17 lei/metrul cub, faţă de 3,65 de lei/metrul cub. (bzb.ro)

CONSTANŢA: Primăria oraşului Techirghiol a reuşit să vândă, la licitaţia organizată la mijlocului acestei luni, 41 din cele 108 loturi de teren. Primarul oraşului, Adrian Stan, a declarat că media de preţ obţinută pe cele 41 de terenuri vîndute a fost în jurul a 35 de euro/m.p. „Aveam în spatele Sanatoriului un teren de 3 hectare pe care l-am parcelat. Împreună cu Consiliul Local al oraşului am decis că cea mai bună variantă este scoaterea la vânzare a acestor terenuri, zona respectivă fiind foarte bună pentru un cartier de vile de vacanţă. (telegrafonline)

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

IAŞI: Abureala imobiliară (evenimentul.ro) 

CRAIOVA: Aşa RAR nesimţire! (gds.ro)

BOTOŞANI: Ferma de capre de la Baranca prinde contur (evenimentul.ro) 

TIMIŞOARA: Impozitul care se plăteşte de două ori (renasterea.ro)

SIBIU: Minimax deschide un nou magazin la Avrig (sibiustandard)

Nu rata astazi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.