Dezvăluirea de către echipajul constănţean al navei Victoria a întâmplărilor petrecute în cele peste 2 luni de prizonierat sub ameninţarea piraţilor somalezi, noile concedieri colective anunţate la Galaţi şi reducerile tot mai mari de preţ practicate de dealerii auto clujeni sunt informaţiile zilei în paginile economice ale ziarelor locale şi regionale.

CONSTANȚA: Echipajul navei Victoria, sub pavilion Antigua şi Barbuda, a ajuns acasă. Cei 11 navigatori români sunt din nou în mijlocul familiilor. Timp de 2 luni şi 13 zile au fost prizonierii piraţilor somalezi. Şeful mecanic Hartin Sarchizian şi fiica sa, ofiţerul de punte Ruxandra Sarchizian, au acceptat să vorbească cu ziariştii despre teribila aventură, scrie cugetliber.ro.

GALAȚI: Nu sunt semne că agenţii economici vor renunţa la disponibilizările colective în lunile care urmează. Potrivit celor mai recente date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, până la finele lunii septembrie, nu mai puţin de 952 de gălăţeni şi-ar putea pierde locul de muncă. Şi asta în condiţiile în care Galaţiul avea deja, la finele lui iunie, 20.033 de şomeri, cu o rată a şomajului care urcase până la 9,1%, informează viata-libera.ro.

CLUJ: Dealerii auto locali umblă tot mai mult la preţul autoturismelor pe care le comercializează la Cluj. Ei sunt ajutaţi şi de producătorii acestor maşini, care sunt de acord să acorde subvenţii substanţiale, anuanţă ziuadecj.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

IAŞI: În fiecare zi, o firmă din Iaşi intră în insolvenţă (ziaruldeiasi.ro)

SUCEAVA: Criza economică a tăiat de pe listă Festivalul Internaţional „Vatra” (evenimentul.ro)

CLUJ: Vânzari în scădere la Terapia (monitorulcj.ro)

BRAŞOV: 120 de absolvenţi s-au înscris la AJOFM (monitorulexpres.ro)

CRAIOVA: Scad dobânzile, dar nu pentru toţi (gds.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.