Alina Bistreanu a enumerat, pentru Capital 10 ”ingrediente” necesare unei cariere de succes:  

1.Să ai o viziune clară, un obiectiv bine determinat, trebuie să știi ce îți doreșți, unde vrei să ajungi și în cât timp vrei să ajungi acolo.

2. Să nu renunți niciodată la visul tău, oricât de nebun ar părea și oricât de greu ar fi drumul pe care trebuie să îl parcurgi.
Motto-ul meu: Învingătorii nu renunță, iar cei care renunță nu ajung învingători – Aristotel

3. Să crezi în tine și în capacitățile tale.

4. Să iubeșți ceea ce faci și să faci lucrurile cu pasiune pentru că doar lucrurile făcute cu și din pasiune te pot conduce către succes.
Dacă faci un lucru, oricare ar fi acesta, fie în viață profesională ori în cea privată, care nu îți aduce fericire, care nu te motivează, renunță să îl mai faci.

5. Să investeșți în tine cât poți de mult, să înveți, să cauți mereu să dobândeșți competențe noi, să evoluezi, să fii astăzi mai bun decât ai fost ieri și mâine mai bun decât ai fost astăzi. A investi în tine nu înseamnă a investi sume colosale de bani pentru a studia la universități internaționale de prestigiu ori a parcurge programe de master, doctorat, etc. Trăim în era internetului și a tehnologiei iar informația ne este oferită la discreție în mod gratuit.

6. Să fii un reper pentru cei din jur și să aduni lângă tine oameni care te motivează și te inspiră să devii mai bun, oameni care împărtășesc valori similare cu ale tale dar dețin competențe complementare celor pe care tu le deții.

7. Să fii responsabil.

8. Să fii curajos și să îți asumi riscuri. Să nu îți fie teamă de eșec. Eșecul este pur și simplu ocazia de a începe din nou, de această dată cu mai multă inteligență. – Henry Ford

 

9. Să fii autentic. Să nu te compari și să nu-ți dorești să fii precum ceilalți ori cum și-ar dori ceilalți să fii. Compară-te cu tine însuți și caută în ceilalți inspirația de a deveni așa cum tu îți dorești, de a deveni mai bun.

10. Să fii mereu cu zâmbetul pe buze și să îți păstrezi simțul umorului chiar și în cele mai “întunecate” momente ale parursului tău

”Ca să concluzionez în puține cuvinte, așa cum spunea Einstein, nu încerca să devii un om de succes, ci un om de valoare”, a conchis Alina Bistreanu.