Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de luni, ora 17,00 este:

* Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1.101.

* Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.066.

* Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic).

De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacţie adversă (disconfort local), în curs de validare.

Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Dozele nefolosite vor fi redistribuite

Dozele de vaccin din prima tranşă care au rămas neutilizate la cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus vor fi redistribuite către alte unităţi medicale.

În data de 25 decembrie, în România, a fost livrată în două containere prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19. Fiecare container a conţinut cinci cutii a câte 195 de flacoane multidoză, adică 975 fiecare. Produsul BioNTech/Pfizer este ţinut în flacoane multidoză, un flacon conţinând câte cinci doze. Astfel, numărul de doze de vaccin recepţionate a fost de 9.750.

Conform sursei citate, distribuirea acestor prime doze de vaccin s-a făcut conform necesarului întocmit şi primit de la cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Au fost solicitate 3.035 de doze de vaccin pentru prima administrare, respectiv 3.035 pentru rapel (doze rezervate pentru a doua administrare).