Aceasta a spus că al treilea element important îl reprezintă ponderea capitalului autohton în sectorul mobilei, de 52%, iar în ceea ce priveşte preţul pe tonă la export, acesta este mult mai mare decât preţul pe tonă la import. 

Aurica Sereny a precizat că sectorul mobilei a performat în pofida faptului că preţul materiei prime a crescut, iar salariul minim pe economie a fost majorat. 

De asemenea, Adriana Petcu, secretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor, s-a declarat optimistă în ceea ce priveşte performanţele sectorului în viitor. 

"Când am preluat eu funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor una dintre primele întâlniri a fost şi cu reprezentanţi din industria mobilei. În cadrul acestor întâlniri am aflat că industria mobilei din România este una cu totul specială, dar care se confruntă cu numeroase probleme. Chiar şi în aceste condiţii, în ciuda unei crize a lemnului în 2016, aţi reuşit să încheiaţi anul cu creşteri pe majoritatea planurilor. Conform cifrelor oficiale producţia industrială a crescut cu 6,7%, exporturile cu 7,3%, consumul intern cu 13,4%, iar numărul angajaţilor din industrie s-a majorat cu aproape 4%. (…) M-am gândit că dacă aţi performat în asemenea condiţii grele, într-un climat favorabil, cu autorităţi care vă sunt alături şi vă susţin, cu siguranţă veţi excela", a spus Adriana Petcu. 

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România a organizat, vineri, conferinţa "Cum încurajează statul român competitivitatea unui sector performant?", eveniment care marchează 25 de ani de existenţă a Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, dar şi pentru a analiza situaţia în care se află industria de mobilă şi a căuta măsuri de susţinere a acestui sector economic. (Sursa: Agerpres)