Grupul s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004, ajungând la peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său.

“Odată cu dezvoltarea activităţii la nivel internaţional, necesitatea angajării de forţă de muncă specializată a crescut. Astfel, Monsson şi-a facut propriul centru de instruire şi pregătire a personalului specializat, centru care funţionează în Constanţa şi coordonează activitatea de training şi pregatire profesională a peste 750 de tehnicieni anual”, a declarat Sebastian ENACHE, director de Dezvoltare Monsson Operation.

Potrivit unui comunicat de presă, compania şi-a propus ca până la finalul anului să angajeze personal specializat, cu sau fără experienţă, pentru lucrările deja contractate pentru următorii 3 ani. Astfel, comapnia va lansa în curând o campanie masivă de angajare prin care şi-a propus sa selecteze peste 200 de tehnicieni pentru proiectele din Germania, Italia, Grecia şi Brazilia, tehnicieni pe care să-i specializeze şi formeze cu compenţele necesare.

“Deoarece nu vom găsi numai personal specializat în piaţa muncii, ne-am asumat noi pregătirea lor tehnică, prin centrul de pregătire din Constanţa. Vom iniţia o campanie de recrutare la nivel naţional pentru a găsi tineri, cunoscători ai limbii engleze, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani şi dornici să înveţe o meserie nouă”, mai spune Enache.
Constanţa a devenit un centru important pentru industria regenerabilelor. Aici se află peste 70% din capacitatea de eoliene instalată în România şi majoritatea tehnicienilor e existenţi la momentul actual în industrie au făcut reconversie profesională dintr-o altă meserie extrem de răspândită în zonă, respectiv din cea de navigator.
 Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600MW, vândut grupului CEZ.