Mircea Geoană nu e interesat de funcții la nivel european

Într-o declarație fermă, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, respinge orice speculație privind un eventual interes pentru funcții la nivel european sau internațional. Geoană își exprimă angajamentul său față de România și dorința de a-și folosi experiența și entuziasmul pentru a contribui la dezvoltarea țării.

În timp ce liderul PSD Marcel Ciolacu nu pare să-l ia în considerare pe Geoană, acesta spune că se concentrează pe servirea intereselor naționale și pe contribuția sa la dezvoltarea României.

„Nu sunt interesat de niciun portofel european. Sunt un pic ironic. Am spus-o şi cu alte ocazii: închei cinci ani de muncă în cadrul NATO, sunt interesat să pot să dau înapoi ţării mele experienţa şi entuziasmul meu.

Nu sunt interesat de nicio poziţie la nivel european, nu sunt interesat de alte poziţii la nivel internaţional, sunt interesat să pot să dau înapoi într-o formă sau alta ţării mele ceea ce am de oferit şi ceea ce cred că România are nevoie”, a declarat Mircea Geoană joi după amiază, la Alba Iulia.

Declarația vine ca răspuns la recentele speculații privind posibilitatea ca Geoană să fie luat în considerare pentru funcția de comisar european pentru apărare.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Capital.ro

Politica este singurul lucru prin care poți să ajuți țara

Într-un context în care liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a evocat ironic ideea ca Mircea Geoană să preia un „portofel” european, făcând referire la funcția de comisar european, Geoană subliniază că scopul său nu este unul de natură politică europeană, ci de a servi România în diferite forme.

Întrebat despre natura exactă a acestei contribuții, Geoană precizează că sunt „o mie de forme”, sugerând că implicarea civică și educația pot juca un rol esențial în transformarea României.

„Poţi să dai înapoi şi prin implicarea în viaţa civică, predând la universitate, aducând o investiţie, animând viaţa politică din România. Nu politica este singurul lucru prin care poţi să ajuţi ţara ta să se transforme. (…) Dau înapoi ceea ce fiecare patriot român trebuie să dea ţării sale. Nu trebuie să fii neapărat preşedintele României ca să poţi să contribui. Dar, încă o dată, despre politica românească vom discuta mai direct după ce voi termina mandatul de la NATO”, a răspuns Geoană.

Cu toate acestea, Mircea Geoană nu respinge ideea unui rol viitor în viața politică românească, remarcând că se simte „încurajat” de mișcarea „România renaște” și că ia în considerare un astfel de angajament după încheierea mandatului său la NATO.