Lucian Bode: Guvernările liberale sunt guvernări ale marilor proiecte

Aflat la Brașov, Lucian Bode, secretarul general al PNL, a subliniat, joi, că atât guvernările locale cât și cele centrale conduse de liberali se remarcă prin focusul lor pe proiecte ample și durabile. El a adus critici administrației actuale a municipiului și a evidențiat că noii actori din sfera administrației și politicii au fost, conform expresiei, „sedus și abandonat”.

„Lucrurile mari se fac cu oameni în echipă. Liberalii nu vor sacrifica niciodată dinamismul economic pentru politicile axate doar pe consum, pentru că noi în 2020 am schimbat paradigma dezvoltării şi am pus stop celor care promovau o economie fragilă. Am adus prosperitate prin investiţii, prin repornirea şantierelor de infrastructură, prin atragerea de bani europeni. Guvernările liberale, locale şi centrale, sunt guvernări ale marilor proiecte, guvernări care ţintesc pe termen lung”, a declarat Lucian Bode, joi la evenimentul de lansare a candidaţilor din judeţul Braşov pentru alegerile locale.

„Sedus și abandonat”

El a mai spus că cei care au fost în ultimii patru ani în administraţie nu au clădit şi realizat nimic. Bode a afirmat că unii dintre aceștia, înainte de încheierea mandatului lor, au încercat să se integreze în partidele de guvernare. El a menționat că aceștia au avut patru ani în care nu au realizat nimic și acum își exprimă preocupările referitoare la viitorul Brașovului.

Conform secretarului general al PNL, lipsa lor de credibilitate este evidentă. El a caracterizat implicarea acestor persoane noi în administrație și politică drept un experiment eșuat, menționând că acestea nu sunt capabile să realizeze nimic pe cont propriu și nici nu vor reuși. Domnul Bode a subliniat că aceste experimente administrative au fost suportate de brașoveni și au dus la pierderea timpului. În final, el a exprimat convingerea că administrația Brașovului va deveni liberală după data de 9 iunie.

„Ştiţi vorba aceea – sedus şi abandonat. Cam asta a fost treaba cu oamenii noi în administraţie şi politică”, a completat secretarul general al PNL.

Și Nicolae Ciucă a declarat joi la Brașov că PNL este cea mai puternică forță politică din oraș. Liderul liberalilor a evocat cuvintele lui Dinu Brătianu, considerat unul dintre cei mai vizionari lideri ai PNL, din anul 1949, când acesta a afirmat că „PNL va juca un rol mai important decât trecutul său glorios”.

Nicolae Ciuca, PNL
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă a afirmat că trebuie combătută dezinformarea prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte.

El a mai spus că în România, PNL este considerat cel mai proeuropean partid, deoarece a înțeles cu adevărat virtuțile de a fi membru al Uniunii Europene, avantajele și modul în care statutul de membru poate fi folosit pentru a aduce beneficii României în ceea ce privește finanțarea și oportunitățile deschise de către Uniunea Europeană.