'României îi lipsesc strategii în diverse domenii de activitate, fiind de altfel singura ţară din Uniunea Europeană care nu şi-a făcut strategii post-aderare. Ca urmare, a avut şi are foarte mult de pierdut în ceea ce priveşte alocarea fondurilor pe diverse proiecte europene, inclusiv pe Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), deoarece reprezentanţii europeni urmăresc cu atenţie ce se întâmplă cu direcţionarea şi utilizarea fondurilor structurale. Nu în ultimul rând, trebuie să subliniem şi faptul că România are cel mai mic procent din UE în ceea ce priveşte populaţia ocupată în sectorul privat', a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Potrivit acestuia, în ţara noastră îşi desfăşoară activitatea peste 420.000 de firme mici şi numai 1.524 de companii mari.

'Pentru că în România îşi desfăşoară activitatea peste 420.000 de firme mici şi numai 1.524 de companii mari, cele mai multe locuri de muncă vor fi create în perioada următoare la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii. Tocmai de aceea, este absolut necesar ca proiectul de modificare a Legii nr. 346/2004 (privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii – n.r.) să cuprindă stimulente concrete şi reale pentru înfiinţarea de IMM-uri sau pentru crearea de locuri de muncă de către firmele deja existente', a mai spus Nicolescu.

Proiectul pilot 'Garanţii pentru TINEri!' este implementat de CNIPMMR, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi Blocul Naţional Sindical, fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prin intermediul acestui proiect, se va asigura informarea şi consilierea profesională individuală şi de grup pentru 464 de tineri, urmând să fie înfiinţate patru Centre de Garanţie pentru Tineri: trei în Bucureşti şi unul în judeţul Ilfov.

'Sunt vizaţi în principal tinerii din regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia şi Sud Est, care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi nu deţin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţa muncii', a precizat preşedintele CNIPMMR.

SURSA: Agerpres