Într-un comunicat de presă comun, Marriott şi Starwood au precizat că au căzut de acord să revizuiască acordul de fuziune negociat în luna noiembrie. Noua ofertă făcută de Marriott evaluează Starwood la 13,6 miliarde de dolari, faţă de 12,2 miliarde de dolari anterior. Comparativ, oferta depusă de consorţiul condus de asiguratorul chinez Anbang evalua grupul Starwood la 13,2 miliarde de dolari.

Pentru a-i atrage pe acţionarii Starwood, Marriott a majorat în special partea în numerar a ofertei sale. Conform ultimei oferte, acţionarii Starwood vor primi 21 de dolari în numerar şi 0,8 acţiuni Marriott pentru fiecare titlu pe care îl deţin, adică echivalentul a 79,53 dolari per acţiune faţă de 72,08 dolari per acţiune în noiembrie.

Combinaţia dintre Marriott şi Starwood va crea cel mai mare grup hotelier din lume cu aproximativ 30 de mărci, printre care şi Sheraton sau Ritz Carlton. Noua companie va deţine peste 5.500 de hoteluri cu 1,1 milioane camere la nivel global, iar Marriott va dobândi o prezenţă mai mare pe pieţele din Europa, America Latină şi Asia.

Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de mărci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz – Carlton, Bulgari Hotels şi JW Marriott Hotels. În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din Bucureşti, deschis în anul 1999.

Chinezii au plusat săptămâna trecută

La sfârşitul săptămânii trecute, grupul chinez Anbang Insurance este pregătit să preia compania americană Starwood Hotels & Resorts Worldwide, operatorul lanţurilor de hoteluri Sheraton şi Westin, pentru mai mult de 13 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare achiziţie a unei companii din China în SUA, transmite Reuters.

Asiguratorul chinez a depăşit vineri cu aproape 15% precedenta ofertă în numerar şi acţiuni făcută de cel mai mare lanţ de hoteluri din SUA, Marriott International.

Starwood a decis în acea fază că oferta Anbang este superioră şi a anunţat că intenţionează să renunţe la acordul cu Marriott.

Consorţiul condus de Anbang, care include şi firmele de private equity J.C. Flowers & Co din SUA şi Primavera Capital din China – a oferit 78 dolari pe acţiune, în numerar, sau în total 13,16 miliarde de dolari pentru Starwood, care are 1.300 de hoteluri în aproximativ 100 de ţări şi în jur de 188.000 de angajaţi. 

AGERPRES