Într-un mesaj de informare pentru public cele două autorităţi atenţionează şoferii să aibă grijă asupra ameninţărilor cibernetice care ar putea viza autovehiculele moderne ce beneficiază de noile tehnologii informatice. 

Anul trecut, grupul Fiat Chrysler a rechemat în centrele de mentenanţă 1,4 milioane de autovehicule după ce un grup de cercetători în securitate cibernetică au demonstrat, pentru revista Wired, cum poate fi preluat controlul asupra sistemului de operare al unui autoturism Jeep, inclusiv asupra volanului şi a sistemului de frânare.

''Autovehiculele moderne beneficiază de tehnologii noi pentru a spori măsurile de siguranţă în trafic, îmbunătăţirea consumului şi un comfort sporit'', se precizează în buletinul transmis de FBI pentru publicul larg. În acelaşi document, posesorilor de autoturisme le sunt oferite câteva sfaturi pentru a reduce riscul unor eventuale atacuri cibernetice: ''să menţină sistemul de operare actualizat la zi, să urmărească atenţionările transmise de producătorul auto privind eventualele rechemări la centrele de reparaţii, să aibă grijă atunci când fac modificări la programul informatic de operare al maşinii şi să ştie permanent care sunt persoanele care au acces fizic la autoturismele lor''. 

Producătorii General Motors şi BMW au distribuit actualizări ale programelor care operează calculatorul central al unor modele ale autovehiculelor lor pentru a reduce riscul producerii unor atacuri cibernetice, conform arstechnica.com. Peste 2,2 milioane de modele BMW aveau o vulnerabilitate informatică prin care hackerii puteau debloca sistemul de închidere centralizată al maşinii şi să pătrundă în autoturism. În cazul autovehiculului Chevrolet Volt, cei de la General Motors au distribuit o actualizare prin intermediul aplicaţiei mobile proprii pentru a elimina astfel posibilitatea ca hackerii să deblocheze uşile maşinii şi să pornească de la distanţă motorul maşinii, scrie arstechnica.com.AGERPRES