Totuşi, CEZ încă se aşteaptă la al optulea an consecutiv de deteriorare a profitului, din cauza scăderii preţului electricităţii. 

Joi, compania cehă a raportat o scădere de 12% a profitului net ajustat în primul trimestru din acest an, la 8,8 miliarde de coroane, şi a anunţat că se aşteaptă la un profit anual de 17 miliarde de coroane (697 milioane de dolari). 

În 2016, CEZ a înregistrat un profit net ajustat de 19,6 miliarde de coroane. 

CEZ va obţine 3,3 miliarde de coroane din vânzarea acţiunilor MOL. 

Veniturile CEZ au urcat cu 2% în primul trimestru din acest an, depăşind estimările, dar profitul operaţional (EBITDA) a scăzut cu 5%. Compania şi-a conformat obiectivul de a înregistra anul acesta un profit operaţional de 52 de miliarde de coroane. 

Joi, acţiunile CEZ au urcat cu 1,9%, la 437,70 coroane. 

CEZ şi MOL au o prezenţă importantă pe piaţa din România. 

Electrica vrea să cumpere CEZ Bulgaria

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a depus o ofertă pentru preluarea companiei pe care CEZ o deţine în Bulgaria, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Toma Petcu, într-un interviu acordat publicaţiei DC News.

"Electrica a depus o ofertă pentru preluarea acţiunilor pe care CEZ le are în Bulgaria. Este vorba despre compania care furnizează energie pentru Sofia şi împrejurimile Sofiei, deci avem 3 milioane de clienţi, un portofoliu destul de mare acolo. Electrica a depus o ofertă în acest sens şi ne-am dori foarte mult să reuşim să achiziţionăm acest pachet de acţiuni şi să devenim jucători regionali. Este foarte important ca aceste companii care au potenţial să devină jucători regionali, iar România are această capacitate", a spus ministrul. 

AGERPRES