Laboratorul în care Zentiva a investit 744.000 de euro este certificat de agenţiile europene şi testează antibioticele şi cefalosporinele marca Sanofi, care vin din India şi Turcia. În martie 2009, grupul Sanofi-Aventis a preluat compania Zentiva. Secţia de peleţi a costat 2 milioane de euro şi vizează un nou mod de prezentare a medicamentelor, care sunt utilizate pentru afecţiuni gastrice şi prostată.

"Numai în ultimii trei ani am investit peste 8 milioane de euro în facilităţi noi de producţie şi am reluat şi activitatea de export", a spus directoarea pentru Operatiuni Industriale ale Zentiva, Margareta Tănase.

Succesoare a Fabricii de Medicamente Bucureşti, fabrica de medicamente ‘Zentiva’ este unicul producător al unor mărci de medicamente româneşti de referinţă, precum antinevralgic, algocalmin, dicarbocalm, gerovital.

Anual, aproximativ 50 de milioane de cutii de medicamente ies pe poarta fabricii. Produsele sunt distribuite atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe pieţe europene importante: Germania, Marea Britanie, Franţa Italia, Elveţia, Cehia.
Anul trecut, compania farmaceutica Zentiva (SCD) a făcut investiţii de 4,7 milioane de euro în România.