Operatorul de telefonie mobila va lansa de la 1 septembrie noile sale tarife de roaming pentru tarile din Uniunea Europeana, informeaza un comunicat Zapp. Astfel, apelurile efectuate in aceste tari vor fi taxate cu 0,49 euro/minut iar cele primite vor fi taxate cu 0,24 euro/minut. In acest sens, Zapp a creat in cadrul schemei originale de roaming o noua zona, zona UE. 

In cazul Zapp, reducerea preturilor pentru serviciile de roaming in UE, a fost determinata pe de o parte de actiunile operatorilor GSM care au fost obligati de catre o directiva a Comisiei Europene sa reduca tarifele de roaming practicate pe teritoriul UE, dar in acelasi timp de obiectivele Zapp legate de acest serviciu. Carmen Lazar, Head of Corporate Affairs Zapp, a declarat ca directiva UE legata de eurotarife nu se aplica si in cazul solutiei de roaming oferita de Zapp care se bazeaza pe un sistem call back, operatorul nefiind obligat sa reduca tarifele practicate la roaming. Aceasta afirma ca decizia de micsora tarifele a fost voluntara. 

Utilizatorii Zapp vor beneficia de noile tarife automat in cadrul tuturor tipurile de abonamente. 

Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii dezvoltate pe o retea CDMA. CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana Qualcomm.

Sursa: Capital