Operatorul de telefonie mobila Zapp si-a lansat serviciul de roaming, informeaza un comunicat al companiei. Serviciul Zapp Roaming este de tip interstandard si permite convorbiri intre reteaua Zapp CDMA 450 MHz si retele GSM 900 & 1800 MHz din intreaga lume.
 
“Zapp prevede ca acest nou serviciu de roaming va aduce clientilor sai beneficii certe, precum un serviciu de voce neintrerupt la nivel de individ si o disponibilitate globala intr-o maniera cost control pentru companii.”a declarat Cristina Brezeanu, Roaming Manager Zapp.
 
Utilizarea serviciului presupune achizitionarea un pachet ce include o cartela SIM care cuprinde toate datele asociate profilului de client Zapp si instructiunile de utilizare a serviciului in afara tarii.
 
Astfel din Zona 0 (tarile europene, Australia, Israel si Turcia,), abonatii Zapp pot sa sune in reteaua Zapp la un tarif de 0,49 dolari pe minut, cei din Zona 0 pot suna in Zona 0 pentru 0,79 dolari pe minut. Apelurile primite din Zona 0 costa 0,49 dolari pe minut.
 
Apelurile din Zona 1 (celelalte tari) catre reteaua Zapp au un tarif de 0,99 dolari pe minut, apelurile din Zona 1 catre Zona 0 costa 1,49 dolari pe minut iar apelurile primite din Zona 1 costa 1,09 dolari pe minut.
 
Pachetul Zapp Roaming este disponibil comercial in toata reteaua de vanzari Zapp.
 
Compania Zapp face parte dintr-un grup detinut de compania de telecomunicatii americana Qualcomm si Omnia Holdings, un fond de investitii din Orientul Mijlociu.
Zapp ofera servicii de telecomunicatii prin tehnologia wireless CDMA 2000 si are 497.000 de clienti.

Sursa: Capital 17 Aprilie 2007