Noul board director al Yahoo a dat unda verde pentru reinecperea discutiilor cu Time Warner privind o eventuala fuziune cu divizia AOL Negocierile dintre cele doua companii au stagnat la jumatate acestui an.

Redeschiderea discutiilor dintre Yahoo si AOL a fost decisa in cadrul primei intalnirii a boardului director al companiei de Internet dupa numirea miliardarului Carl Icahn in conducerea Yahoo.

Carl Icahn si doi aliati ai sai, Frank Biondi, seful Viacom, si fostul sef al Nextel, Frank Chapple, au primit functii de conducere in board-ul Yahoo pentru a se evita un scandal intre actionari, ca urmare a refuzului Yahoo de a fi preluata de Microsoft.

O sursa familiara cu situatia a anuntat ca discutiile cu Aol vor fi luata prin negocieri active.

Jeff Bewkes, directorul executiv al Time Warner, a declarat in urma cu o saptamana ca spera sa se se ajunga la o hotarare in ceea ce priveste AOL cat mai curand posibil. Acesta a mai declarat ca poarte discutii in ceea ce priveste divizia de Internet si cu Microsoft.

In ciuda interesului pentru AOL, Carl Icahn a declarat saptamana trecuta ca viitorul Yahoo depinde de o potentiala afacere cu Microsoft.

Sursa: Financial Times