Paul Lister spune că mai are proiecte de promovare a României, în care va implica tinerii. Primul dintre ele a fost filmul "Wild Carpathia", utilizat și de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) în cadrul evenimentelor de promovare turistică a României.
"România are cele mai largi zone cu natură sălbatică, are munţi, locuri precum Sarmisegetuza. Motivaţia realizării filmului a constat în faptul că am încercat să prezint lucruri pozitive despre România, fie că e vorba de natură, de istorie, de cultură. Toate acestea trebuie conservate şi promovate. Cu siguranţă vom mai realiza filme despre România, pentru că până acum cred că am folosit numai 5% din potenţial", a spus Paul Lister.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a finanţat filmul, ceea ce îl face chiar mai credibil. Pentru următoarele proiecte vom putea contribui şi financiar, vom face lobby faţă de celelalte instituţii pentru promovarea materialelor. Am solicitat realizatorilor filmului şi am primit dreptul de a-l difuza cu prilejul evenimentelor de promovare pe care le organizăm", a declarat directorul de promovare al MDRT, Carmen Moraru.

Nicole Kidman şi Johnny Depp, ambasadori de imagine pentru România
Paul Lister crede că România ar putea fi promovată cu succes de actorii Nicole Kidman şi Johnny Depp în străinătate.
"După ce am reuşit să îl implicăm pe prinţul Charles în acest proiect, pentru următoarele vom încerca să atragem nume cunoscute, actori, cărora nu le sunt străine locurile din România. Ar putea fi Nicole Kidman sau Johnny Depp, care au mai lucrat în România. Sper să îi putem implica în următoarele filme documentare", a declarat Paul Lister.

De asemenea, acesta a precizat că are în plan realizarea mai multor proiecte în România, prin intermediul fundaţiei The European Nature Trust.

"Pentru următorul proiect avem alocată suma de 250.000 euro. Va fi vorba despre deplasarea în zonele rurale cu un autobuz suspendat, pentru a învăţa copiii despre protecţia mediului", a spus Lister.
Sursa: Agerpres