Zilele mondiale au ca scop să sensibilizeze publicul la cauze şi probleme actuale, dar uneori aduc un omagiu şi unor instituţii. Astfel, alături de zilele mondiale dedicate bolii Parkinson sau acţiunii pentru sănătatea femeilor, se remarcă Ziua mondială a cremei Nutella sau a coloratului, fără să se ştie ce lobby obscur a reuşit să le impună.

Pe 13 ianuarie se sărbătoreşte Ziua mondială fără pantaloni. Deşi a fost pusă în plină iarnă, newyorkezii participă cu mare plăcere în fiecare an. Pe 4 mai este Ziua mondială "Star Wars", când se omagiază saga lui George Lucas şi personajele de pe ecran.

Printre alte zile mondiale ciudate se numără cele pentru sensibilizarea la pasajele la nivel (7 mai), pentru aranjarea biroului (24 mai), Noaptea liliecilor (24 august) – singura noapte, spre deosebire de atât de multe zile mondiale -, care vrea să sensibilizeze oamenii faţă de micul animal, poate nu prea drăguţ, dar atât de inofensiv. Pe 15 octombrie este Ziua mondială a spălatului pe mâini, iar pe 26 octombrie, cea a pastelor făinoase.

Cea care urmează şi de care internauţii ar trebui să ştie este Ziua mondială fără Facebook, pe 28 februarie, adică o probă extrem de grea pentru 77% din tineri, încheie Le Figaro.

Citește și: