Prognoza meteo de duminică anunță condiții plăcute și însorite dimineața, dar spre seară sunt așteptate acumulări de nori și ploi, în special în regiunile de deal și de munte.

Pe crestele montane pot apărea ninsori sau polei, iar temperaturile vor fi cuprinse între 14 grade în depresiuni și 22 de grade în Lunca Dunării și Maramureș.

Cerul însorit va predomina în Dobrogea și Bărăgan, iar în Tulcea sunt prognozate unele înnorări și ploi slabe, cu nori împrăștiați. Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât sâmbătă, cu maxime în jurul a 19 grade.

Prognoza meteo în diferite zone din România

Prognoza meteo pentru diferite regiuni sâmbătă este următoarea: în sudul Moldovei și în nordul Munteniei cerul va fi predominant însorit, urmând să plouă doar în zonele de deal și de munte, în a doua parte a zilei. Temperaturile vor crește cu 2-3 grade față de sâmbătă, la Brăila urmând să se atingă 20 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi senină și ușor mai caldă. Cu toate acestea, spre seară, vor fi furtuni, averse și izolat grindină în zonele de mare altitudine.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș s-ar putea să apară ceață matinală în unele zone, dar atmosfera va deveni treptat însorită și plăcută pe parcursul zilei, cu temperaturi ușor mai ridicate. După-amiaza sunt prognozate temperaturi care vor ajunge la 21-22 de grade în Maramureș.

În vestul țării, se așteaptă precipitații doar în câteva localități dispersate, cu vreme predominant frumoasă. Vântul poate fi mai puternic în sudul Banatului, iar temperaturile pot atinge 20 de grade Celsius în Arad și Timișoara.

În Transilvania este posibil să apară perioade însorite, dar în zonele de deal și de munte sunt așteptați nori și ploi slabe. La peste 1.800 de metri altitudine, pot cădea ninsori sau polei, cu o temperatură maximă de 19 grade în vestul provinciei după prânz.

Oltenia va avea cer senin în zonele de câmpie, dar în zonele mai înalte pot cădea ploi, furtuni și grindină. Temperaturile vor crește ușor, cu maxime la amiază de până la 20 de grade.

În regiunea de sud a țării, în zonele de deal și de munte sunt așteptate ploi în cursul serii, în timp ce restul zilei va fi în general plăcută, cu scurte acumulări de nori. În Câmpia Dunării, temperaturile vor ajunge la 21-22 de grade după prânz.

Prognoza meteo în București și la munte

Prognoza meteo pentru duminică la București anunță cer predominant senin în prima jumătate a zilei, cu ceva nori și vânt slab după-amiaza. Temperaturile sunt așteptate să crească ușor, ajungând la aproximativ 20 de grade Celsius după-amiaza. Noaptea se așteaptă un cer senin, cu minime de aproximativ 8 grade Celsius.

La munte, va fi soare pe tot parcursul zilei, cu nori care se vor aduna seara, ducând la ploi și furtuni. Aversele pot fi puternice și sunt posibile condiții de grindină. La peste 1.800 de metri, este posibil să cadă zăpadă sau polei.

Cum va fi vremea în următoarele zile în România

Luni va fi ușor mai cald în București, cu temperaturi care vor ajunge în jurul valorii de 21 de grade. Ziua va fi predominant însorită, dar se vor aduna mai mulți nori și este posibil să apară câteva averse după-amiaza și noaptea.

Marți, va fi ceva soare dimineața, dar spre seară sunt așteptate mai multe ploi. Sunt posibile tunete și fulgere, iar temperaturile vor atinge o maximă de 19 grade.

Ziua de miercuri va continua să fie instabilă, cu ploi puternice, furtuni și posibilitatea unor precipitații semnificative. Vântul se va intensifica, iar temperaturile vor scădea, ajungând în jurul valorii de 16 grade. În noaptea de miercuri spre joi, temperaturile vor scădea până în jurul valorii de 8 grade.

La munte, săptămâna debutează cu instabilitate și ploi abundente în Carpații Occidentali și în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali. Pot apărea tunete, fulgere și grindină, iar în zonele înalte pot cădea ninsori sau polei, însoțite de vânt puternic.

Marți, vremea se menține instabilă, cu ploi abundente, furtuni și posibilitate de grindină. Vântul se va înteți în timpul ploilor, iar temperaturile se vor menține în jurul valorilor normale.

Miercuri, instabilitatea va persista, iar temperaturile vor fi mai scăzute. Vor fi averse pe arii extinse, cu furtuni izolate și posibilitate de grindină. În zona montană sudică, este posibil să cadă zăpadă sau lapoviță la altitudini mari, iar vântul va fi puternic pe crestele Carpaților Meridionali, provocând temporar condiții de ceață.