In timp ce multe firme isi restrang activitatea, unele continua sa se dezvolte pe fondul crizei economico-financiare. In acest context, cunoscutul producator de hartii igienico-sanitare VRANCART Adjud, a pus recent in functiune prima linie de fabricat role profesionale de hartie igienica din Romania. Investitia, parte a unui program amplu de dezvoltare a firmei pe termen mediu, a fost realizata cu fonduri proprii si s-a ridicat la o valoare de 600.000 EURO.

Echipamentul este de provenienta italiana si are o capacitate de productie de 4.800 to/an. Este de ultima generatie, fiind complet automatizat si dispune de o flexibilitate ridicata ce permite realizarea unei diversitati sorto-tipo-dimensionale: prelucrarea hartiilor in 1-2 straturi, cu posibilitati de gofrare, lungimi variabile ale monorolelor etc. Pe langa produsele oferite pana acum pe piata, VRANCART Adjud va comercializa prosoape de bucatarie si monorole fabricate din celuloza sau din maculatura sub doua noi branduri. Produsele se adreseaza atat utilizatorului final, cat si segmentului Horeca.

VRANCART Adjud se afla intr-un trend ascendent, inregistrand in primele 4 luni ale anului 2010 o crestere a cifrei de afaceri cu 28.5% fata de aceeasi perioada a anului 2009. In prezent, societatea detine un capital social de 79 551 859 lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 0.1 lei, actionarul majoritar fiind SIF Banat Crisana. Actiunile tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti au atins in acest an un  maxim de 0.1270 lei/actiune in luna aprilie.

Specialistii in marketing din VRANCART Adjud estimeaza in continuare un ritm de crestere semnificativ din punct de vedere economic, ce poate conduce in urmatorii 5 ani la dublarea valorii de piata a actiunilor.