Concedieri masive! Lovitura momentului pentru următorii români. Își vor pierde pe capete locurile de muncă

Sunt vizate persoanele care au participat la declanșarea protestului de la STB. Directorul general al societății, Adrian Criţ, a anunţat că se fac verificări pentru identificarea tuturor acestor persoane, care urmează să fie cercetate de Comisia de disciplină.

De asemenea, Adrian Criţ a punctat că vor exista „cu siguranţă” concedieri, în contextul în care există foarte multe solicitări de angajare. Potrivit declarației făcute de directorul general al STB, toate abonamentele vor fi prelungite cu durata grevei.

„Oricât de mare ar fi nemulţumirea unor angajaţi, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean trebuie să primeze. Nevoile oraşului trebuie să primeze, zi de zi. Conştientizarea faptului că împreună, angajaţii STB trebuie să respectăm programul de transport şi să ne îndeplinim serviciul faţă de bucureşteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat directorul STB într-o conferinţă de presă.

Urmează o serie de investiţii la Societatea de Transport Bucureşti (STB)

Totodată, acesta a anunţat o serie de investiţii la Societatea de Transport Bucureşti.

„În următoarea perioadă, împreună cu municipalitatea, avem în curs de achiziţie o serie de mijloace de transport moderne, tramvaie, autobuze electrice, troleibuze. Municipalitatea investeşte în infrastructură, noi, cu toţii, ne dorim un transport de calitate”, a explicat Criț, punctând că se fac verificări pentru identificarea celor care au declanşat protestul ilegal.

„Este o procedură internă, în conformitate cu Contractul colectiv de muncă, practic urmează să fie efectuate nişte notificări (…) Aşa cum precizam, căutăm vinovaţii, cei care au declanşat această grevă ilegală. Analizăm. Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, ieri erau 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea. (…) Responsabilitatea majoră a acestui miting ilegal revine celor care au declanşat această grevă”, a completat acesta.

„În anul acesta am identificat o serie de probleme vis-a-vis de condiţiile de muncă şi vom interveni punctual (…) aceste condiţii nu sunt de acum, de anul trecut, de acum doi ani, sunt probleme de zeci de ani (…) Eu nu am spus că nu se vor rezolva problemele, pe lista de achiziţii existau aceste achiziţii pentru remedierea acestor probleme”, a mai spus directorul general al STB.

Mai mult, acesta a fost întrebat ce i-a determinat pe angajaţi să revină pe traseu și dacă a primit datele cu privire la cei care au participat la protest.

„Angajaţii fideli instituţiei şi cetăţeanului au conştientizat faptul că-şi vor pierde locul de muncă dacă nu revin pe traseu. (…) Au început să vină datele respective care vor fi analizate în Comisiile de cercetare disciplinară. Probabil că o să fie angajaţi concediaţi. Cu siguranţă”, a răspuns directorul general al STB.

Potrivit celor spuse de Adrian Criț, toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetăţenii nu au putut circula.

„Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, a conchis Criţ.