Vom ajunge să importăm 100% din tot ce înseamnă mâncare?! Fermierii români au protestat în fața Parlamentului, după ce au fost ignorați de ministrul Agriculturii.

Revolta lor este justificată de situația extrem de gravă din agricultură, susține preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Vom ajunge să importăm 100% din tot ce înseamnă mâncare?! Fermierii sunt disperați

Fermierii care au protestat miercuri în fața Parlamentului s-au întâlnit față în față cu o delegație din care au făcut parte preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Chesnoiu şi cu senatorul PSD, Paul Stănescu.

Cei doi politicieni au coborât din Parlament în mijlocul agricultorilor sosiți la București cu utilajele pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația dezastruoasă în care se află agricultura din România.

Adrian Chesnoiu a subliniat pe pagina sa de Facebook faptul că gestul a venit ca o susținere pentru fermieri, care ar trebui să știe că nu sunt siguri în acest demers prin care își cer drepturile.

”Am fost astăzi alături de fermierii care au ales să își exprime nemulțumirea pentru politica de falimentare a agriculturii românești promovată de actuala guvernare în fața Parlamentului.

”PSD, partenerul fermierilor”

Am coborât împreună cu domnul senator Paul Stănescu și ceilalți colegi parlamentari, din respect și solidaritate cu problemele lor. Vrem ca fermierii să știe că nu sunt singuri. Au în Partidul Social Democrat un partener, așa cum au avut dintotdeauna”, a menționat preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Adrian Chesnoiu a mai menționat în mesajul său că știe cât de gravă este situația în agricultură, punctând că se va ajunge în sectorul alimentar ca produsele să fie importate 100%, conform agrointel.ro.

”Știu cât de gravă este situația în agricultură în prezent și înțeleg pe deplin revolta lor. Guvernele de dreapta au băgat agricultura românească în faliment. Este un dezastru generalizat de la un capăt la altul!

Vom ajunge să importăm în curând 100% din tot ce înseamnă mâncare, dacă Guvernul nu se trezește și nu ajută fermierii!!! Nu știu cât e prostie și cât este rea voință, dar vedem cu toții planul lor. Un plan generalizat de austeritate și de distrugere a agriculturii românești”, a opinat Adrian Chesnoiu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Dreamstime.