În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a crescut cu 4,7%. Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi, volumul a crescut cu 13,4%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 11,0%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 8,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,2%, respectiv cu 5,8%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,9%.

În ceea ce priveşte volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, acesta a crescut cu 5,6%, în perioada de referinţă, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (plus 18,3%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 13,0%, respectiv cu 5,6%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,9%, respectiv cu 3,9%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 18,3%.

În luna iulie 2012, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna iunie 2012, ca serie brută, cu 10,0%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 4,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,1%.

În luna iulie 2012, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a scăzut faţă de luna iunie 2012, cu 10,0%, scădere evidenţiată astfel: la lucrările de reparaţii capitale (minus 17,3%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (minus 12,0%) şi la lucrările de construcţii noi (minus 7,8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc următoarele scăderi: la clădirile rezidenţiale cu 11,6% la construcţiile inginereşti cu 11,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 5,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna iunie 2012, a înregistrat o creştere cu 1,1%.
Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 10,4%), la lucrările de reparaţii capitale (cu 8,1%) şi la lucrările de construcţii noi (cu 5,1%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 9,2%, respectiv cu 1,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, la clădirile nerezidenţiale, cu 2,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,6% în luna iulie 2012. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (12,0%), la lucrările de construcţii noi (2,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (1,3%).

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (22,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (12,4%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 5,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna iulie 2011 a scăzut cu 4,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (10,4%), la lucrările de construcţii noi (1,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (0,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 9,6%. La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 25,0%, respectiv cu 13,6%.
SURSA: Agerpres