Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în luna iulie cu 9,9% comparativ cu iunie, iar în primele şapte luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, declinul a fost de 10%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie 2009, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut faţă de luna iunie 2009 cu 9,9%.
O creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+3,7%). Pe celelalte elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-27,5%) şi la lucrările de construcţii noi (-7%).

Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 20,2%, la clădirile nerezidenţiale cu 8,3% şi la construcţiile inginereşti cu 5,1%.

Volumul construcţiilor, serie ajustată, în scădere cu 9%

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2009, comparativ cu luna iunie 2009, a înregistrat o scădere cu 9%.

Pe elemente de structură au avut loc scăderi la toate componentele. Astfel, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente scăderea a fost de 22%, la construcţii noi de 3,2% şi la lucrările de reparaţii capitale de 2,1%.

Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 14,6%, la construcţiile inginereşti cu 6,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 5%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 17,4%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate componentele. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-a înregistrat o scădere de 34,7%, la lucrările de reparaţii capitale, scăderea a fost de 19,5%, iar la lucrările de construcţii noi, de 11,7%.

Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti (-19,8%), la clădirile nerezidenţiale (-16,6%) şi la clădirile rezidenţiale (-12,6%).

Comparativ cu iulie 2008, scăderea este de 14,1%

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2009, comparativ cu luna iulie 2008 a scăzut cu 14,1%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-29,2%), la lucrările de reparaţii capitale (-17,6%) şi la lucrările de construcţii noi (-6,4%).

Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la toate componentele, respectiv la construcţiile inginereşti (-18,4%), la clădirile nerezidenţiale (-13,0%) şi la clădirile rezidenţiale (-10,4%).

În primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 10%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-22,7%), la lucrările de reparaţii capitale (-18,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-4,5%).

Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 17,1% şi cu 9,1% la clădirile nerezidenţiale.

Volumul lucrărilor de construcţii, la clădirile rezidenţiale, a crescut cu 4,6%

În perioada ianuarie-iulie 2009, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,3%. Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-19,0%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-14,4%).

Pe tipuri de construcţii au fost scăderi la construcţiile inginereşti, cu 14,1%, şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,5%. La clădirile rezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,3%.

SURSA: Mediafax