Până la 1 iulie 2010, în conformitate cu normele Uniunii Europene, abonaţii Vodafone care utilizează serviciile de date mobile în roaming pot opta pentru una din variantele de notificare prin SMS, pentru a fi informaţi atunci când ating valorile definite în opţiunea aleasă.

Opţiunile de notificare sunt disponibile abonaţilor Vodafone, indiferent de oferta de roaming de date de care beneficiază. Utilizatorii serviciilor de date mobile în roaming au posibilitatea de a alege o opţiune de notificare cu sau fără întreruperea serviciului, la atingerea valorii prestabilite. Pragurile de notificare variază de la 40 de euro până la 500 de euro, valori fără TVA.

De exemplu, un client care a optat pentru opţiunea Roaming Date Limita Standard, va primi o alertă prin SMS la atingerea pragului de 40 de euro, având posibilitatea să extindă sesiunea de date peste valoarea de 50 de euro, dacă trimite un SMS pentru a confirma această alegere. În cazul în care clientul nu îşi exprimă decizia de extindere a sesiunii, accesul la serviciul de roaming va fi întrerupt odată ce valoarea de 50 de euro este atinsă.

În plus faţă de normele Uniunii Europene, Vodafone oferă aceste opţiuni de notificare pentru orice destinaţie internaţională, inclusiv în afara spaţiului european.

Clienţii Vodafone care până la 1 iulie 2010 nu optează pentru una din variantele de notificare disponibile vor beneficia automat de opţiunea standard de notificare, ce include alerta prin SMS la atingerea pragului de 40 de euro, cu posibilitatea de a prelungi sesiunea de date peste valoarea de 50 de euro.

Mai multe informaţii: www.vodafone.ro/roaming.

SURSA: Vodafone