Vladimir Putin vrea să pară mai puternic decât este?

Fostul colaborator al lui Aleksei Navalnîi, Leonid Volkov, a promis că nu va renunța niciodată la lupta împotriva lui Vladimir Putin, subliniind că sacrificiul suprem al regretatului lider al opoziției ruse nu va fi în zadar.

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi / SURSA FOTO: Dreamstime
Leonid Volkov
Leonid Volkov / SURSA FOTO: Dreamstime

Iulia Navalnaia, noul lider al mișcării de opoziție din Rusia?

Leonid Volkov a reamintit că nimeni nu poate să-l înlocuiască pe Aleksei Navalnîi. Totuși, oamenii o consideră pe soția acestuia, Iulia Navalnaia, noul lider „carismatic” al mișcării de opoziție, chiar dacă ea nu a dorit niciodată să fie în acest rol public.

Moartea prietenului său lasă o rană deschisă în inimile lor. Întotdeauna a știut că luptăm împotriva „unui dictator nebun, fascist, care nu recunoaște nicio linie roșie”.

„Putin joacă la cacealma pentru a se prezenta mult mai puternic decât este, sperând că va fi suficient pentru a forța Ucraina și aliații săi occidentali să intre în negocieri. Nu vă lăsați păcăliți. Trebuie menținută o presiune militară, economică și politică, atât din interior, cât și din exterior asupra lui Putin.

Dacă există 50 de lucruri pe care le putem face, trebuie să le facem pe toate, pentru că dacă facem 49, nu este suficient. Asta pentru că ne aflăm în fața celei mai mari amenințări la adresa lumii din ultimii 80 de ani”, a avertizat el pentru BBC.

Vladimir Putin își ucide adversarii politici?

Leonid Volkov l-a acuzat pe Vladimir Putin că „ucide mii de oameni”, fie că sunt adversari politici din Rusia sau din alte state europene.

În contextul în care nu există „un truc magic” care să poată înlătura regimul politic din Rusia, Leonid Volkov a solicitat aliaților occidentali să trimită mai multe arme în Ucraina și să nu ia în considerare negocierile de pace cu Rusia.

„Mesajul din spatele atacului a fost: «Știm unde locuiești, te putem ucide, suntem cu ochii pe tine»”, a zis rusul.

Leonid Volkov a fost atacat cu un ciocan pe data de 12 martie la Vilnius, Lituania. În urma atacului, a suferit o fractură de braț și alte răni. Locuiește de ani de zile în afara Rusiei pentru siguranța sa. Luna trecută, trei persoane au fost arestate din cauza acestui incident, pe care el însuși îl consideră ordonat de președintele Rusiei.

Leonid Volkov nu intenționează să renunțe la munca sa pentru Fundația Navalnîi. Continuă să ceară sancțiuni mai dure împotriva aliaților lui Vladimir Putin, să dezvăluie corupția din Rusia și să exploateze orice slăbiciune a Kremlinului.